Sivut

maanantai 31. lokakuuta 2016

Virkatut glitter-lapasetVähän heikosti näkyy glitteri kuvissa, mutta kyllä ne kimaltaa! Tykkään virkatuista lapasista. Vähän jäykät, mutta juuri sen takia kivoja. Virkatuista saa niin mukavan tiiviitä. Toivottavasti lapasten saajakin tykkää! Nämä olivat osa miun blogin instagram-sivun ensimmäistä arvontapalkintoaSiellä on tosiaan jo reilusti yli 500 seuraajaa, huhhuh! Varmaan ensi helmikuussa laitan tänne arvontaa, kun tulee vuosi blogin pitämistä täyteen.


Ohje: Omasta päästä
Koukku: 4mm

Nämä on aloitettu kärjestä ja tehty fiiliksen mukaan etiäpäin. Pientä peukalokiilan tynkäistäkin on. Pitäisköhän mahdollisesti tehdä uudet lapaset ja kirjoitella ohje ylös? Kiinnostaisiko se teitä lukijoita?


Olin tossa tovi sitten kipeenä ja löysin ebayn. Mm. nämä napit löysivät sitä kautta tiensä miun postilaatikkoon. Kuten myös muutama(sata) muuta nappia.


Nämä kuvat on otettu miun äitin saunan rappusilla. Jestas että mie rakastan tuota puupintaa. Miun mielestä ainankin tulee todella kivoja kuvia. Simppeleitä ja kauniita.


Tapasin myös Lappeenrannassa äitillä vieraillessa Lankahelvetin Hennan. Oli tosi mukavat kässätreffit. Hymyilytti, kun molemmat tultiin pienten pakettien kanssa treffeille. Mie tein Hennalle käsissä pidettävän kässäpussin (jollaisia ittelleni oon tehny neulomiseen ja virkkaukseen, ja jota en tajunnut/kerennyt kuvata) + knitting queen-riipuksista korvikset ja mie sain Hennalta nuo ihanat koneneulotut sukat. Enpä muute muista milloin ois ollut jonkun toisen tekemät sukat jalassa. Isosiskon koira Pentti tuli mukaan kuvauksiin, jotka tapahtui samoilla edellä mainituilla saunan rappusilla. -Tiina

lauantai 22. lokakuuta 2016

Donitseja pienelle kahvilan pitäjälle


Vanhimmalla ystävälläni (ollaan tunnettu ala-asteen kolmannesta luokasta asti) on vajaa 2 vuotias herttainen taapero, kenen yksi lemppareimpia leikkejä on kahvilan pitäminen. N:llä on huoneessaan ihana pieni pinkki pöytä ja muumi-astiasto. Viime Lappeenranta-reissulla mielessäni totesinkin, että pienen kahvilan pitäjän kahvilasta puuttuu tarjottava, eli järjestin itselleni tekosyyn näpräillä pientä kivaa.


Virkattuja donitseja on tullut vastaan ainankin facebookissa ja instagrammissa, ja sieltä ne on jääneet takaraivoihin kummittelemaan. Tuo Fannyn talossa oleva ohje on ainankin todella hyvä, suosittelen! Hyvän näköisiä donitseja tuli, vaikka itte sanonkin. Pariin iskin "strösseleitäkin" (langalla), mutta nuo värikkäimmät miusta oli kivoja sellaisinaan. Donitsien kaveriksi myös muutama pipari, kohtahan alkaa jo piparikausi.


Donitsit
Lanka: Essentials Cotton DK / Rico Design
Koukku: 3mm


Piparit
Ohje: omasta päästä
Koukku: 3mm


Ennen kahvipöytään pääsyä tuotteet laatutarkkailtiin useampaan kertaan. Lahjapussista pois ja takaisin. Niitä pääsi myös mie ja N:n äiti maistelemaan ja hyväksi toteamaan, ennenkuin pääsivät kahvipöytään asti. Hyvä mieli kyllä tuli kun taapero aidosti tykästyi lahjaan.


Tovi siinä istuttiin pienen kahvilanpitäjän kanssa kahveilla ja donitseilla. Piparit usein tarjoiltiin donitsien päältä. Välillä myös donitsien päällä oleville pipareille kaadettiin kahvia. Selkeää innovaatiota ilmassa!


Äitinsä sai välillä vapautuksen, ja nukke pääsi kahvipöytään. Äitinsä vähän kyllä epäili, että pääsee jatkossa istumaan entistä enemmän kahvipöytään, kun pienellä kahvilan pitäjällä on nyt tarjottaviakin. Heh, ole hyvä ja anteeksi. Kieltämättä jäi kyllä vielä mietintämyssyn alle lisää virkattuja herkkuja N:n kahvilaan.


-Tiina


torstai 13. lokakuuta 2016

Bling bling! Pieni heijastavien koristeiden tehdas

Melko pimeää alkaa olla tuolla ulkona maailmassa. Ja kaikki lisänäkyvyys on enemmän, kuin tervetullutta.


Vitsi että mie rakastan niitä hetkiä, kun visio kohtaa toteutuksen. Tää heijastin näyttää JUST niin kivalta tuossa repun etutaskussa, kuin suunnittelinkin. Idea syntyi alempana esiteltyjä Rebel Alliance-heijastimia leikellessä. Niiden keskeltä jäi sopivasti pisaran näköisiä paloja heijastavaa nauhaa yli. Ja pisaroista se idea sitten lähti. 


Tämä (kuten muutkin jälkeenpäin nähtävät heijastavat korut) on tehty 5cm leveästä heijastavasta nauhasta + akryylihuovasta. Tämä pilviyksilö on yksipuolinen ja harsittu kiinni repun etutaskuun.


Idea näihin timantteihin löytyi instagrammista joskus viime syksyn kieppeillä. Harmi, etten yhtään muista kenen tilistä tuli vastaan. Teinkin viime jouluksi muutaman timanttiheijastimen sen kuvan innoittamana. Jostain takavasemmalta tuli sitten mieleen, että "Hei! Miun pyörän kori huutelee heijastinta killumaan!" (Huolestujille tiedoksi: käytän tietenkin myös valoa pimeällä, en luota pelkkään heijastavaan killuttimeen, vaikka mielestäni onkin aika ihana.)


Timantit ovat kaksipuoleisia ja nauha pujotettu pyörän kotiin kiinni. Tarkoitus oli, että voivat vähän vapaasti lepatella, jolloin valo ehkä osuu vielä paremmin ja suuremmalla todennäköisyydellä. Teoria ja käytäntö ei ihan kohdanneet, koska nauhat on ehkä pikkasen turhan liian pitkät, kun timanteilla on paha tapa pyrkiä koriin sisälle. Timanttien sisäpuolen viivat on tussilla piirretty. Piti olla ommeltuja, mutta ompelukoneen säädöissä oli pientä häikkää, eikä jälki ollut siistiä. Mutta hyvin on pysyneet tussillakin. Näitä timantteja tuli lahjoitettua myös muutamalle luokkakaverillekkin, mutta eipä sitä kaikkea kerkeä kuvaamaan.


Käsi pystyyn, kuka tunnistaa? Eli siinä olisi kolme Rebel Alliance-merkkiä elämäni Star Wars-faneille. Pitää kyllä joku Star Wars-henkinen heijastin ittelenikin tehdä, piti vaan ensin pitää tyytyväisenä miehiä elämässäni. Tein yhden heijastimen sen jälkeen kun näin #heijastin-tägillä instagrammia selaillessani semmoisen @kettukiesi-tilillä ja tuli yhden kaverin ilahduttaminen mieleen. Sitten piti tehdä toiselle. Ja kolmannelle. Instagrammista puheenollen: miulla on jo ihan pikkasen vajaa 500 seuraajaa. Huikeeta! 500 kohdalla ajattelin pitää jonkun pienen arvonnan.


Tähän delfiiniheijastimeen tuli idea särkänniemi-fiaskosta + noista ebaysta löydetyistä delfiiininapeista. Jälkiviisasteluna tuohon olisi sopinut paremmin toisen värinen huopa alle. Jokin, mistä heijastinkangas eroittuu paremmin.

Veikkaan, että pieni heijasvien korujen jatkaa edelleen toimintaansa. Ainakin pitää päättää mitä kivoja heijastavia juttuja voisi tehdä, mihin yhdistän ebaysta ostettuja maatuskanappeja.


-Tiina


perjantai 7. lokakuuta 2016

Virkatut puikkokotelot


Miulta on muutamankin kerran kysytty, että tuleeko miulle ikinä semmonen olo etten tietäs mitä virkkaisin seuraavaksi. Ei muuten tule. Enemminkin ongelma on se, että miulla on miljoona ja yksi ideaa, ja meinaa iskeä lamaannus, että mitähän lähtis suorittamaan.


Yksi näistä miljoonasta ja yhdestä ideasta oli ehdottoman tärkeät virkatut puikkokotelot. Rakastan noita Knitpron Karbonz-puikkoja. Ainoo ongelma on se, että kokomerkintä hävisi jo ensimmäisessä käytössä (hikoileekohan miun käet jotenkin erityisen paljon?). Toki miulla on puikkomittari, mutta miksi käyttää 20 sekunttia joka kerta nipussa olevien puikkojen mittaamiseen, kun voi tehdä monta tuntia työtä ja tehdä puikkokotelot! Ja pääsin käyttämään taas rakasta dymoakin. Aah, Dymo.


Miulla on nyt kaks erikokosta settiä noita 15cm puikkojakin, ja niiden valinnassa päädyin kivan värikkäisiin (ja vähän halvempiin) Knitpron zing-puikkoihin, jotka on myös osottautuneet erittäin hyväksi valinnaksi! Näissä muuten pysyy myös kokomerkintä, mutta koska isommillakin kavereilla on kotelot...


Puikkokotelot
Ohje: omasta päästä
Koukku: 2mm

Ohjeen tynkänen: 9 ketjusilmukkaa. Koukulta katsottuna toisesta silmukasta alkaen 8ks. Virkkaa kokonaan ympäri ja lisää päissä sen verran, että tulee 21ks. Sitten niitä 21 ks silmukoita niin pitkään, kunnnes koko miellyttää. Viimoinen kerros on 21 piilosilmukkaa.


Jos aiot laittaa esim. Dymolla tehdyt etiketit, niin laita ne kesken virkkuun. Eli pysähdy siihen kohtaan, mihin haluat etiketin. Pistin nuppineulalla reiät dymoon, josta läpi tein yhden piston ja kunnon solmut sisäpuolelle.


Puikkojen kori on tehty jo aiemmin Molla Millsin ensimmäisen virkkurin ohjeella. Ainakin muistelisin, että käytin kyseisestä kirjasta s-kokoisen korin ohjetta. Materiaalina ontelokude ja koukku oli mitä suuremmalla todennäköisyydellä 9mm.

Seuraatko muuten miun blogia jo instagrammissa? Siellä on jo varttia vaille puol tuhatta seuraajaa, huhhuh! Ajattelin että jonkun pienen arvonnan laitan pystyyn, jos jossain kohtaa tulee se täysi 500 täyteen. Arvonta tulee sisältämään ainakin maatuska- ja muita nappeja. Olin pari-kolme viikkoa sitten kipeenä ja löysin ebayn..


-Tiina