Sivut

perjantai 14. lokakuuta 2016

Bling bling! Pieni heijastavien koristeiden tehdas

Melko pimeää alkaa olla tuolla ulkona maailmassa. Ja kaikki lisänäkyvyys on enemmän, kuin tervetullutta.


Vitsi että mie rakastan niitä hetkiä, kun visio kohtaa toteutuksen. Tää heijastin näyttää JUST niin kivalta tuossa repun etutaskussa, kuin suunnittelinkin. Idea syntyi alempana esiteltyjä Rebel Alliance-heijastimia leikellessä. Niiden keskeltä jäi sopivasti pisaran näköisiä paloja heijastavaa nauhaa yli. Ja pisaroista se idea sitten lähti. 


Tämä (kuten muutkin jälkeenpäin nähtävät heijastavat korut) on tehty 5cm leveästä heijastavasta nauhasta + akryylihuovasta. Tämä pilviyksilö on yksipuolinen ja harsittu kiinni repun etutaskuun.


Idea näihin timantteihin löytyi instagrammista joskus viime syksyn kieppeillä. Harmi, etten yhtään muista kenen tilistä tuli vastaan. Teinkin viime jouluksi muutaman timanttiheijastimen sen kuvan innoittamana. Jostain takavasemmalta tuli sitten mieleen, että "Hei! Miun pyörän kori huutelee heijastinta killumaan!" (Huolestujille tiedoksi: käytän tietenkin myös valoa pimeällä, en luota pelkkään heijastavaan killuttimeen, vaikka mielestäni onkin aika ihana.)


Timantit ovat kaksipuoleisia ja nauha pujotettu pyörän kotiin kiinni. Tarkoitus oli, että voivat vähän vapaasti lepatella, jolloin valo ehkä osuu vielä paremmin ja suuremmalla todennäköisyydellä. Teoria ja käytäntö ei ihan kohdanneet, koska nauhat on ehkä pikkasen turhan liian pitkät, kun timanteilla on paha tapa pyrkiä koriin sisälle. Timanttien sisäpuolen viivat on tussilla piirretty. Piti olla ommeltuja, mutta ompelukoneen säädöissä oli pientä häikkää, eikä jälki ollut siistiä. Mutta hyvin on pysyneet tussillakin. Näitä timantteja tuli lahjoitettua myös muutamalle luokkakaverillekkin, mutta eipä sitä kaikkea kerkeä kuvaamaan.


Käsi pystyyn, kuka tunnistaa? Eli siinä olisi kolme Rebel Alliance-merkkiä elämäni Star Wars-faneille. Pitää kyllä joku Star Wars-henkinen heijastin ittelenikin tehdä, piti vaan ensin pitää tyytyväisenä miehiä elämässäni. Tein yhden heijastimen sen jälkeen kun näin #heijastin-tägillä instagrammia selaillessani semmoisen @kettukiesi-tilillä ja tuli yhden kaverin ilahduttaminen mieleen. Sitten piti tehdä toiselle. Ja kolmannelle. Instagrammista puheenollen: miulla on jo ihan pikkasen vajaa 500 seuraajaa. Huikeeta! 500 kohdalla ajattelin pitää jonkun pienen arvonnan.


Tähän delfiiniheijastimeen tuli idea särkänniemi-fiaskosta + noista ebaysta löydetyistä delfiiininapeista. Jälkiviisasteluna tuohon olisi sopinut paremmin toisen värinen huopa alle. Jokin, mistä heijastinkangas eroittuu paremmin.

Veikkaan, että pieni heijasvien korujen jatkaa edelleen toimintaansa. Ainakin pitää päättää mitä kivoja heijastavia juttuja voisi tehdä, mihin yhdistän ebaysta ostettuja maatuskanappeja.


-Tiina


4 kommenttia:

 1. Tosi kivoja hyödyllisiä ihanuuksia :)

  VastaaPoista
 2. Nää on ihania! Ootko tikannut heijastinkankaan käsin kiinni huopaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Joo, heijastinkangas on käsin tikattu huopaan. Paitsi timanteissa, timantit vedin koneella.

   Poista