Sivut

keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Peruspipo pienellä neuleylpeydellä


Perusjutut kunniaan! Kukapa ei tarvitsisi vaatekaappiinsa ihan niitä perusjuttuja, kuten "pikkumustaa"pipoa. Etenkin, jos se vielä vähän tuo esiin käsityö prideä. Perusjutut saattaa välillä lipsahtaa puuduttavan neulomisen puolelle, mutta onneksi on koulussa teoriajakso - mie pystyn paremmin keskittymään opetukseen, kun neulon jotain yksinkertasta.


Peruspipo
Lanka: Jubileumsgarn Limited edition - Svarta fåret
Puikot 3,5mm 
Ohje: omasta päästä + Syto-myssy / Kodin kuvaliesi


Kyseistä lankaa oli joku aika sitten Lankamaailmassa euron/kerä. Miulla saattaa olla muutama kerä niitä edelleen... Akryylilangaksi tosi pehmeetä ja mukavaa.


Miun pipoon tuli 110 silmukkaa, ja ensin kymmenisen senttiä neuloin 1o, 1n resoria. Sitten jatkoin pelkkää oikeeta niin kauan, että vain päälaki näkyi. Siinä kohtaa kävin kaivelemaan intternettiä, koska en osannut päättää mitkä olisi siistit kavennukset. Ensimmäisen kavennuskerroksen tein niin, että oli vain tuo ohjeen mukaiset 104 silmukkaa. Eli kavennukset tein sitten ohjeen mukaan.


Kääntöresorilliset "merkilliset" pipothan on tuttu näky katukuvasta jo parin vuoden ajan. Miun pipon merkki on Lappeenrannan reissulla Pyöröpuikosta ostettu Succaplokkin Knitting is not a crime-merkki. Ja mie yritin saada sen ihan suoraan! Mutta niin siitä vaan taas tuli vähän...persoonallinen. Eikä ole muuten ensimmäinen kerta, kun miun töissä näkyy kyseinen merkki - viimeeksi vaan projektipussukassa.


Kaulassakin killuu Succaplokkin (vai -plokin?) olga-puittomikka. Oon hemmetin hyvää mieltä sekä maatuskoista, että kässäasusteista, että Suomalaisista yrityksistä.


-Tiina

P.s. Jos joku sattui kiinnittämään huomionsa miun toisessa kulmakarvassa näkyvään loveen (etenkin ensimmäisessä kuvassa), niin se ei ole mikään erikoinen erikseen nypitty fashion statement. Vaan pikku mukulana yritin kävellä sohvalta marmoripöydälle käyttäen sohvan selkänojatyynyä siltana. Arvatkaa miten meni? Heh, muisto on edelleen jäljellä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti