Sivut

lauantai 20. lokakuuta 2018

Kototekojen inspiroima

Kototekoja-kirja saatu Tammi kustantajalta arvostelukappaleena.Iki-ihanan Kototeko-blogin Sanna Suonpään Kototekoja on niitä kirjoja, jotka saavat oman mielikuvituksen laukkaamaan. Kauniita kuvia selatessa tulee vääjäämättä mieleen myös omia versiota saman idean perusteella. Sivun 44 sydänhapsu-kaulakoru muuttui sadepilvi-kaulakoruksi.


Kototekoja-kirja aloittaa kertomalla mitä on kototekoilu, ja kannustamalla siihen seitsemällä opilla. Välissä on ihania pieni- ja vähän suurempitöisiä ohjeita viiteen osa-alueeseen jaettuna. Vaatteista tauluihin. You name it, Sanna on sen kansiin laittanut. Lopussa kannustetaan kestävään kototekoiluun helposti lähtestyttävillä vinkeillä, joista yhtä jos toistakin allekirjoittanut saisi toteuttaa enemmän.


Kirjan ihana kuvamaailma on taattua Kototeko-laatua kaunista ja herkkää. Ihania pastellisävyjä luonnollisen rouheilla pinnoilla ja materiaaleilla ryyditettynä. Kirjassa näkyy paljon korkkikangasta ja nahkapaperia, erittäin ajankohtaisia materiaaleja, joissa on nyt erittäin helppo saatavuuskin. Myös vuoden käsityö: kirjonta on edustettuna Kototekoja - ihanasti itse tehty kirjassa. Toisaalta olisi ollut ihana nähdä enemmän aihepiireihin liittyviä ohjeita, mutta toisaalta pidin todella paljon tästä että kirjassa oli vähän kaikkea. Ja hei, tämähän avaa hyvin oven Kototekoja-kirjasarjalle! Kototekoja - kaunista ylle, Kototekoja - Tyylikkäästi tallessa jne. Hih, pistäthän Sanna korvan taakse.


Osa ohjeista tekee mieli toteuttaa sellaisenaan, osa ohjeista jättää toisten toteutettaviksi ja osa ohjeista oli itselle semmoisia "täähän on tosi kiva, mutta ehkä näin tehtynä.." Tosiaan Sannan sydänhapsu-kaulakoru sai vähän tummeman muodon sadepilvenä. Jostain se idea vaan tuli kuvia katsellessa. Käytin mustaa nahkapaperia ja lankana oli Drops Loves You 9, farkkuisen värisenä. Mie veikkaan että kahtia-säilytyspussukat menee myös toteutuslistalle, mutta ehkä myös vähän muokattuna. Katsotaan miten lähtee idea toteutukseen.


Sanna Suonpää sanoo "Kototekoja - ihanasti itse tehty on rakkaustarina". Se todella. välittyy lukijallekkin. Kirjaa ei voisi epäillä kenenkään muun tekemäksi.

-Tiina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti