Sivut

maanantai 18. joulukuuta 2017

Neulottu tonttupipo + ohje

Jouluöverit - siitä mie nautin. 


Onpas tämä joulukuu jo lipsahtanut pitkälle ilman blogipostauksia. Jotenkin tämä joulunalus onkin lipsahtanu suurista puheista huolimatta viime hetken lahjavärkkäilyihi (vaikka kuinka lupasin ittelleni alottavani tänä vuonna tarpeeksi ajoissa) ja kouluhommeleihin. Mutta kerkesin koulutunneilla neuloa ittellenikin juttuja. 


Tonttupipo, ohje alempana
Puikot: 3,5mm (40cm + 100cm pyöröt)
Langankulutus: n. 60g punaista ja n. 45g valkoista.
9 cm tupsukehikko


Tonttupipo:

Luo 110s 3,5mm puikoille valkoisella langalla. Suosittelen käyttämään kerroksen vaihtumiskohdassa silmukkamerkkiä. Mie käytin ensin 40cm pyöröjä, mutta kun aloitin kunnolla kavennukset, niin vaihdoin 100cm pyöröihin, ja neuloin magic looppina.

Neulo 1o, 1n joustinta 40krs.
Vaihda punaiseen lankaan ja neulo 1 oikea kerros, jonka aikana lisää 10s tasaisin välein.
Neulo sileää näillä 120silmukalla 40krs ajan. Viimeisellä kerroksella lisää silmukkamerkit: 30 oikein, lisää merkki, 60 oikein, lisää merkki, 30oikein.

Kavennuskerros: Neulo oikeaa, kunnes jäljellä 3s ennen merkkiä, 2 o yht, 1 o, (tässä kohtaa on silmukkamerkki), 1 o, 2 o yht, neulo oikeaa kunnes 3s jäljellä ennen merkkiä, 2 o yht, 1o, (tässä kohtaa silmukkamerkki), 1 o, 2 o yht, neulo oikein krs:n loppuun asti. 
Eli kavennukset tehdään aina 1 s etäisyydellä silmukkamerkeistä, lukuunottamatta kerroksen vaihtumista merkkaavaa merkkiä. Eli jokaisella kavennuskerroksella häviää 4 silmukkaa. Tämän ensimmäisen jälkeen jäljellä siis 116s.

*Neulo 5 krs sileää, kuudes krs on kavennuskerros* Toista *-* (108s näiden kahden kavennuksen jälkeen)

Kavenna joka 4. kerros (tätä ennen siis 3krs sileää) x 3 (=96s näiden kolmen kavennuksen jälkeen)

Kavenna joka 3.krs (eli välissä aina se 2krs sileää) niin kauan, kunnes työssä jäljellä 12s. Vedä lanka viimoisten silmukoiden läpi. Päättele.

Etsi iso, isompi, tai valtava tupsumasiina tai tee perinteisesti pahvista semmoinen. Kieputa valkoisesta langasta tupsu, ja ompele se pipoon kiinni. 


Vähän meinas lipsahtaa sekavan oloiseksi näinkin simppelin pipon ohje. Mutta toivottavasti siitä selvän saa! Onneksi en tee tätä rahaa vastaan. Hitsi että miusta on ihana tää valtava tupsu tässä pipossa. Ja kun tuo leikkipuisto kun ei oo kovin painavaa lankaa, niin ei käy vetämään isokaan tupsu päätä kenoon. 


 Taas toivoisin perinteistä #mieiteblogi ja/tai @mie.ite.blogi mainintaa, jos esimerkiksi instagrammissa esittelet tällä ohjeella tehtyä. Miusta on aivan ihana nähdä niitä. Noita virkattuja tonttuja on muutama näkynytkin, ja ne on olleet valloittavan suloisia!


Mukavaa joulunodotusta! Miusta kyllä varmasti vielä kuuluu ainakin kerran ennen joulua. Muistakaa syödä pipareita ja etenkin piparitaikinaa. 

P.s. Myllyn parhaan piparitaikina on vegaanista, jos ei jaksa itse vaivautua tekemään. Yks noista 500g taikinoista joinka ostin ei päässy uuniin asti....

-Tiina

4 kommenttia: