Sivut

tiistai 26. joulukuuta 2017

"Ruma jouluneule" ja pikkuinen joululaukku


Onhan ruma jouluneule käsitteenä tuttu? Jostain sain pari kuukautta aiemmin idean tehdä semmoisen, että voin mennä uusi pusero päällä katsomaan Tampere Burlesquen Teerenpeli teasea 9.12. Ja pusero valmistui kuin valmistuikin parahiksi. Yhdistin sen tuona iltana mustaan kellohelmaiseen mekkoon. Mie viivyttelin tämän postaamisen kanssa, koska haluasin saada parempia kuvia rumasta jouluneuleesta. Ne jäi kuitenkin ottamatta. Etenkin kun joku tampio unohti pakata kyseisen neuleen mukaan, kun lähti Lappeenrantaan äitille hääräämään jouluksi. Eli nämä saavat kelvata.


Lanka: Golden - Madame tricot (ostettu Karnaluksista viime vuonna)
Hapsulanka: Decofur Sim - Alize
Puikot 3,5mm
Ohje: Alun silmukat otettu Alex - Top down seaterista, loput sovellettuItse neule on siis ihan simppeli ylhäältä alaspäin neulottu raglan paita. Lanka on vähän kiiltävää ja pikkasen epämukavaa keinokuitua. Eikä ollut erityisen kivaa neuloakkaan. Tuo hyvää bonusta neuleen rumuuteen, kun on vielä ikävä pitää päälläkin. Kuusi on hapsulangasta neulottu kolmio, joka on ommeltu kiinni puseroon.

Tämä on muuten ainoa kuva, josta oikeesti tykkäsin. Eikä tässä näy edes sitä himpurin puseroa

Puseron kaveriksi ompelin keinonahasta ja eurokankaan palalaarista sukelletusta joulupuuvillasta pienen laukun. Idean nappasin pinterestiä selatessa. Ihan perus vetoketjullinen vuoritettu pussukka, jonka toisella puolella on rusetti. Laukkua voi pitää ihan vaan kädessä, pysyykin ihan kivasti, kun sujauttaa käden rusetin alle. Ompelin myös pienet lenkit, joihin voi vaikka lainata Star wars halloween-laukun ketjuhihnaa.


 Laukun vuori taitaa olla kanssa eurokankaan palalaarista sukellettua. Mutta vuosia taitaa olla melko monta jo takana. Miulla on tosi elävä muistikuva, että oisin miun siskontytölle tehny luistinpussin jotain yksityiskohtia tästä vuosia sitten. Voi hyvinkin olla, että on jo kohta kymmenen vuotta sitten löytynyt tämä kangas palalaarista.


Kyllähän tästä ihan söpö pikku paita tuli! Ja ehdottomasti kaappiin odottamaan seuraavaa joulua. Kuvat on muuten otettu juuri brunssilta tulon jälkeen, ja olo oli aika tukala (miulla on paha tapa "syödä rahani takaisin", jos menen buffet-tyyppisiin ratkaisuihin). 

Onneksi näin joululomalla on taas satanut lunta, nyt pitää nopeasti saada jotain valmiiksi, että pääsee ihanassa lumimaastossa kuvaamaan.


-Tiina

3 kommenttia: