Sivut

lauantai 8. syyskuuta 2018

Virkatut LP-lasinaluset + ohje


Kesäkuussa sain avoliiton kylkiäisenä kissojen lisäksi 55" älytelkkarin. Pakko on myöntää, että sen edessä on tullut vietettyä tunti jos toinenkin. Päivittäin. Mie oon jotenkin vieläkin niin markka-ajan ihminen, että netflixin ja hbo nordicin näkyminen telkkarista, tietokoneruudun sijaan, on ihan taikuutta. 

Majuri auttoi kuvailussa. Upea ilme!

Tämä melko intensiivinen telkun kyttääminen tarkoittaa tietenkin myös ajoittaista (päivittäistä) kahvin/teen/kaakaon juomista töllöttimen ääressä, joka taas tarkoittaa tahroja sohvapöydällä. Keittiössä on toki omat lasinalusensa, mutta eihän niitä nyt jaksa aina olkkariin asti raahata, joten.. 


LP-lasinaluset

Lanka: Liina kalalanka, 12 säikeinen - Suomen lanka
Molla kalalanka, 12 säikeinen - Suomen lanka
Koukku: 1,75mm

Tiesittekö, että kalalankarullatkin loppuu joskus? Järkytys!

LP-lasinaluset, ohje:
(Huom. joka krs:n ensimmäinen pylväs = 3kjs, vaikkei erikseen mainita. Jokainen krs suljetaan piilosilmukalla kerroksen aloituksen kolmanteen ketjusilmukkaan)

Vaalealla / värikäällä:

1. krs.: lankalenkki-aloitukseen 16 p
2. krs.: 2p jokaiseen pylvääseen x 16 = 32 pylvästä
3. krs.: 1p, 2p samaan x 16 = 48 pylvästä

Vaihda mustaan lankaan (tee mustalla jo edellisen kerroksen sulkeva piilosilmukka). Huom. Älä katkaise vaaleaa/värillistä lankaa, tai jätä sitä ainakin kunnon häntä

4. krs.: 1p, 2p samaan, 1p x 16 = 64 pylvästä
(voit toki tehdä myös 2p, 2p samaan jne, mutta itse tykkään vaihtaa eri kerroksissa lisäyksen paikkaa, jotta valmiiseen ei jää niin helposti "kulmia").
5. krs.: Edellisen krs:n pylväiden takareunaan: 3p, 2p samaan  x 16 = 80 pylvästä
6. krs.: Edellisen krs:n pylväiden takareunaan: 2p, 2p samaan, 2p x 16 = 96 pylvästä
7. krs.: Edellisen krs:n pylväiden takareunaan: 5p, 2p samaan x 16 = 112 pylvästä
8. krs.: Edellisen krs:n pylväiden rakareunaan: 3 puolipylvästä, 2 puolipylvästä samaan, 3 puolipylvästä = 128 puolipylvästä


Tee levyn keskiön reunan ympäri piilosilmukoita sillä langalla, jonka toivottavasti muistit olla katkaisematta. Tämän voi tehdä jo ensimmäisen mustan kerroksen jälkeen, tai säästää viimeiseksi. 


Piilosilmukkarinkulan saa siisteimmäksi, kun sen lopettaa tekemällä viimeisen neulan avulla. Lopeta piilosilmukat yhtä vaille valmiiksi, ja vedä lanka läpi viimeisestä silmukasta. Vie neula kierroksen ensimmäisen piilosilmukan lenkkien läpi ja tuo neula läpi samasta reiästä, mistä lanka tuli läpikin. Päättele langat ja mie ainankin viimeistelin silittämällä. 


Tein suurimman osan mustista kerroksista edellisen kerroksen takareunaan, jotta tulisi autenttisempi ura-fiilis levyyn. Ja kerrottehan, jos miun ohjeesta ei saa mitään selvää. Yritän selventää ajatuksenjuoksuani. Jos satut virkkaamaan noita, ja laittamaan vaikka instagrammiin, niin laitathan #mieiteblogi #lplasinalunen, niin mieki saatan nähä.


Vuosia sitten tuhosin pari kierrätyskeskuksesta ostettua LP-levyä uunissa, että sain kulhoja. Päätin säilyttää lasinalusia toisessa niistä. On vain ajan kysymys, millon kulhoon pesiytyy muutakin "tarpeellista" sekalaista pikkusälää. Kuten kaikkiin kulhoihin, rasioihin, laatikoihin... jne.

Kimmokin auttoi kuvailussa...
Tuota pursotettavaa vegaanista kermavaahtoa myy muuten vegekauppa. En häpeä myöntää, että kyseessä on varmaan useimmin ostamani tuote tampereen vegekaupasta.

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti