Sivut

sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

Tomppa Devon Pouch


"Kun ompelen Tomppaa.
Kun kuulen kuinka kone lyö ja saumat kohtaa.
Tuskanhien se aikaan saa, ahaa, ahaa.
Mie ompelen Tomppaa
ja kuinka miun sydän kiihkeänä mukana komppaa
terä ratkojan repäisee, ou-jee, oujee"


Voi kyllä, aion todellakin tuon saman läpän heittää joka ikinen kerta, kun esittele Tom of Finland ompeluja. Onneksi en sentään laulanut ommellessa, koska asun kerrostalossa ja innostuin ompelemaan yöllä. Anteeksi naapurit, mutta taitaa olla aika hiljainen ompelukone.


Devon Pouch
Vuorikangas: Eurokankaan palalaarista.

 Tavallaan tuntui vähän suolaselta hinta noin yksinkertaiselle pussukalle, mutta a) oli muutama pvä sitten -30% ja b) suunnittelijoita on aina hyvä tukea. Ja kyllä tälle käyttöä tulee, aion ehdottomasti tehdä useamman. Ja ohje oli erittäin selkeä. Ainoa mitä toivoisin, että jos ohje on tuumina, niin olisi myös valmiiksi käännetty sentteihin. Suurin osa maailmasta kun kuitenkin operoi metrisessä järjestelmässä.En ole muutenkaan mikään maailman siistein ompelija, mutta nyt tein vielä sen virheen että ompelin väsyneenä. Yöllä. Leikkasin myös kankaat väsyneenä. Yöllä. Onneksi jää omaan käyttöön, niin selkeät kauneusvirheetkään ei niin haittaa. Saumat miulla on aina vinoja, mutta nyt ne on vähän katkeileviakin. "Hups". Tuosta ylemmän vetoketjun juuresta jouduin ratkomaan, ja ilmeisesti erittäin huolimattomasti ompelin uudelleen.


Omista kangasvarastoista löydetty ja aikanaan Eurokankaan palalaarista sukellettu sateenkaari-kangas oli itsestäänselvä valinta yhdistää tuohon Finlaysonin Hook-Uppiin. Tämä pussukka taitaa siirtyä kässäkamojen kuljettamiseen. Sinne mahtuu tosi hyvin pienet sakset, mittanauhaa, palmikkopuikkoa jne. Ja etutaskuun saa kivasti vaikka silmukkamerkkejä mukaan. Tilaa on jopa liikaakin.


Note to self:

Seuraavan ompelen päivällä.
Seuraavan ompelen ei-väsyneenä.
Seuraavaan laitan tukikankaat vuoriinkin, kuten ohjaan mukaan piti, mutta laiskotti.
On se silti hiton hieno.


-Tiina

1 kommentti:

  1. Hieno pussi! Itse ompelin juuri Finley tote kassin saman suunnittelijan ohjeella. Kyllästyin jo ajat sitten tuohon tuuma, sentti ongelmaan, joten ostin mittanauhan, jossa on molemmat yksiköt ;) Ompeluohjeissa varsinkin on paljon tuuma mittoja, joita ei ole käännetty, toisin kuin neuleissa.

    VastaaPoista