Sivut

lauantai 14. joulukuuta 2019

Kässäpiparit! Käsityöblogien joulukalenteri, luukku 14.


Käsi ylös, kuka myöntää: yksi parhaita asioita joulussa on piparitaikinan syöminen!Miulla on jouluvalmistelut vielä IHAN kesken. Liekö syynä se, että oon ensimmäistä kertaa ikinä jouluna töissä, niin ei ole ollut ehkä samanlaista fiilistä. Mene ja tiedä. Vaikka fiilis on vähän vähemmän jouluinen, on se silti tietty hyvä! Erilailla hyvä vaan. Päätinkin siis osallistua tauon jälkeen käsityöblogien joulukalenteriin. Eilisen luukusta vastasi ihana Sormustin ja huomisen luukusta vastaa upea Madam B.C.


Miun luukusta löytyy kässäaiheisia pipareita. Kun on kaikki joululahjat kesken, ja muutenkin asiat hujan hajan, niin piparit piristää aina!


Piparimuotteina käytin leikattua leivinpaperia, jonka mallin mukaan veitsellä veistelin piparitaikinaa. Tiesithän, että Myllyn Paras-piparitaikina on vegaanista, ja vielä ihan hyvän makuistakin. Ei toki niin hyvää, kuin itse tehty, mutta se on miun mielestä pieni hinta maksettavaksi helppoudesta.


Piparit on kuorrutettu kananmunattomalla pikeerillä, jonka ohje löytyy Kamomillan konditoriasta palttiarallaa miljoonan muun hyvän ohjeen lisäksi. Taisin jättää vähän turhan tönköksi pikeerin, kun yllättävän haastavaa oli kuorruttaa. Varsin herttaisia tuli silti!


Hyvää joulua ja kässä-inspiksen täytteistä uutta vuotta!

-Tiina

7 kommenttia:

 1. Nättejä pipareita. Pitänee ryhtyä itsekin leipomishommiin. :)

  VastaaPoista
 2. Ompa hauska idea!😁 hyvää joulun odotusta!

  VastaaPoista
 3. Eikä, vain ihana tuo lankakeräpipari! <3 <3

  VastaaPoista
 4. Hienoja pipareita!!! Itsellä kanssa jäänyt tänä vuonna jouluhommat ihan viime tinkaan. Kun ei vaan ole aikaa. Piparit on vielä tekemättä :) Nuo on herkullisen näköisiä ja noista tulee hyvä mieli!

  VastaaPoista
 5. Hauskoja! Meillä piparit vielä leipomatta, mutta nuoriso aikoi hoitaa homman ensi viikolla ♥

  VastaaPoista
 6. Hauskat ja kekseliäät piparit! :)

  VastaaPoista
 7. Ihanat piparit! Hyvä idea käyttää leivinpaperia piparimuotin sijaan :)

  VastaaPoista