Sivut

lauantai 8. lokakuuta 2016

Virkatut puikkokotelot


Miulta on muutamankin kerran kysytty, että tuleeko miulle ikinä semmonen olo etten tietäs mitä virkkaisin seuraavaksi. Ei muuten tule. Enemminkin ongelma on se, että miulla on miljoona ja yksi ideaa, ja meinaa iskeä lamaannus, että mitähän lähtis suorittamaan.


Yksi näistä miljoonasta ja yhdestä ideasta oli ehdottoman tärkeät virkatut puikkokotelot. Rakastan noita Knitpron Karbonz-puikkoja. Ainoo ongelma on se, että kokomerkintä hävisi jo ensimmäisessä käytössä (hikoileekohan miun käet jotenkin erityisen paljon?). Toki miulla on puikkomittari, mutta miksi käyttää 20 sekunttia joka kerta nipussa olevien puikkojen mittaamiseen, kun voi tehdä monta tuntia työtä ja tehdä puikkokotelot! Ja pääsin käyttämään taas rakasta dymoakin. Aah, Dymo.


Miulla on nyt kaks erikokosta settiä noita 15cm puikkojakin, ja niiden valinnassa päädyin kivan värikkäisiin (ja vähän halvempiin) Knitpron zing-puikkoihin, jotka on myös osottautuneet erittäin hyväksi valinnaksi! Näissä muuten pysyy myös kokomerkintä, mutta koska isommillakin kavereilla on kotelot...


Puikkokotelot
Ohje: omasta päästä
Koukku: 2mm

Ohjeen tynkänen: 9 ketjusilmukkaa. Koukulta katsottuna toisesta silmukasta alkaen 8ks. Virkkaa kokonaan ympäri ja lisää päissä sen verran, että tulee 21ks. Sitten niitä 21 ks silmukoita niin pitkään, kunnnes koko miellyttää. Viimoinen kerros on 21 piilosilmukkaa.


Jos aiot laittaa esim. Dymolla tehdyt etiketit, niin laita ne kesken virkkuun. Eli pysähdy siihen kohtaan, mihin haluat etiketin. Pistin nuppineulalla reiät dymoon, josta läpi tein yhden piston ja kunnon solmut sisäpuolelle.


Puikkojen kori on tehty jo aiemmin Molla Millsin ensimmäisen virkkurin ohjeella. Ainakin muistelisin, että käytin kyseisestä kirjasta s-kokoisen korin ohjetta. Materiaalina ontelokude ja koukku oli mitä suuremmalla todennäköisyydellä 9mm.

Seuraatko muuten miun blogia jo instagrammissa? Siellä on jo varttia vaille puol tuhatta seuraajaa, huhhuh! Ajattelin että jonkun pienen arvonnan laitan pystyyn, jos jossain kohtaa tulee se täysi 500 täyteen. Arvonta tulee sisältämään ainakin maatuska- ja muita nappeja. Olin pari-kolme viikkoa sitten kipeenä ja löysin ebayn..


-Tiina

2 kommenttia:

  1. Loistava idea! Mulla on puikot tylsästi epäjärjestyksessä lasitölkissä ja arvaa vaan onko suurimmasta osasta puikkoja merkinnät hävinneet ja puikkomittarinkin on joku käynyt varastamassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, se on kyllä jännä miten ne aina meneekin niin sekasin ja hävöksiin ;)

      Poista