Sivut

lauantai 17. joulukuuta 2016

Luukku 17 - Huopatorttukortit

Sain kunnian olla Käsityöblogit-ryhmän joulukalenterin luukku 17. Eilisen luukun tarjoili yksi blogi-ihastuksistani Ihan oikea blogi?, ja huomenna pitää ehdottomasti käydä kurkkailemassa Ristiin rastiin-blogin tarjoilema luukku 18.

Mie päätin oman luukkuni kunniaksi esitellä tän vuoden joulukorttini, joihin tulleet huovasta askarrellut joulutortut kerkeää hyvin tehdä koristeeksi vielä ennen joulua. Tai vaikka koko kortit, jos olet vähän mattimyöhäisenä. Ensi viikon alussahan pitäisi vielä keretä normaaleilla postimerkeillä kortit perillekkin jouluksi. Pitäisi. Josta tulikin mieleeni: arvoisa itseltäni kortin saava ystävä/sukulainen, jos et ole vielä korttiasi saanut niin esitä ettet nähnyt tätä. Kiitos.


Mie teen joka vuosi samanlaiset kortit kaikille. Joku voisi väittää sieluttomaksi sarjatyöksi, mutta näihinkin sai noin vartin/kortti kulumaan. Eikä ainakaan äiti ole vielä ikinä kitissyt, että sai samanlaisen kortin kun mummo. Se on miun mittari. Syyhän tähän joka jouluiseen toistoon on yksinkertainen: tykkään jatkuvuudesta + en halua vahingossa lähettää samalle ihmiselle samaan tyyliin askarreltuja monena vuonna peräkkäin.

Miulla on hatara muistikuva, että jonkun sortin torttukortit näin joskus jossain päin internettiä. Tarkat lähdeviitteet, tiedän. Eli sille, jonka kuva se silloin vuosi-pari-kolme sitten oli: iso kiitos ideasta!



Kortteihin meni:
-Yksi huopatorttu/kortti
-1 harmaa korttipohja
-Koulupapereitten valkoisista kohdista kuviosaksilla leikatut valkoiset ympyrät (kierrätystä, vai pihi?). Ympyrän halkaisia on noin 9cm. Käytin apuna teippirullaa, että saisin varmasti ympyrän. Vapaalla kädellä ei onnistuisi miulta mitenkään.
-Dymoon punaista kohokirjoitusteippiä ja teksti "MAUKASTA JOULUA". Tietenkin maukasta, koska torttu.

Ympyrät paperiliimalla kartongille, tortut jykevämmällä liimalla kiinni ympyröihin (miulla oli jotain scotchin geeliliimaa, joka tarttui viime joulua ennen prismasta ostoskoriin), teksti alle, kortit kuoreen ja postiin! Huom. Mie yritin myös iskee tortut kakspuolisella teipillä kiinni, että ne sais halutessaan irti ja kuuseen. Ainakin miulla oleva (halvin mahdollinen tietenkin) kaksipuolinen teippi ei täyttänyt tehtävänantoa, vaan torttu irtos hipasemalla. Päätin siis liimata.

Ja jos joku tietää, mistä saa pelkkää punasta 9mm nauhaa dymoon, niin kertokaa! Tai vaihtoehtoisesti keksikää miulle tekemistä siniselle nauhalle.


Itse huopatorttuja varten tarvitset paksua beigeä akryylihuopaa (omani ostin Eurokankaasta), ohuempaa tummanruskeaa huopaa, beigeä ompelulankaa, neulan ja sakset. Siinäpä se! 

Vaaleampi huopa leikataan halutun kokoiseksi neliöksi (miun noin 7 x 7 cm) ja tummempi halutun kokoiseksi ympyräksi. Vaaleampaan huopaan neliön kärjistä keskustaan päin saksilla viiltoja (eli ihan samaan tyyliin, kuin tähtitorttuihin veitsellä), sitten asetellaan tummempi ympyrä "taikinan" keskelle ja sakara kerrallaan ommellaan kiinni kolmen kangaskerroksen läpi (sakara, "hillo" ja pohja). Ja siinähän se sitten jo valmiina onkin!


Korttien lisäksi toinen mahdollinen käyttö huopatortuille: joulukuusen koristeeksi. Vähän ompelulankaa vaan ja riippumaan. Kuvan torttunen on tehty viime vuonna, ja sillon EN ollut laittanut harkkosaksiani jemma-nimiseen paikkaan, joten sain torttuun vielä enemmän näköä. Ne on ne pienet jutut. Kyllä ne harkkosakset taas jostain putkahtaa. Jostain syystä oon vaan siirtänyt ne pois miun ompelulaatikosta, ja koska miulla ei oo lifestyle-blogeista tuttu minimalistinen ja valkoinen kämppä, niin eihän niitä noin vain löydä..


Nyt on joululahjat sen verran kesken, ettei oikein kerkeä enää askarrella, mutta tuli mieleen ensi jouluksi köynnös näistä tortuista keittiöön. Ja mahdollisesti puuhelmiä väleihin. Hmm..

Hyvää joulun odotusta! Mie lähen päivän lyhyttä valoisaa aikaa ja kuvaamaan sen ainoan vähänkään jouluteemaisen neuleen, jonka sain valmiiksi asti. Suunnitelmia oli useampikin. 

Ja jos siulta vielä puuttuu joululahjoja, niin esimerkiksi vetoketjusta aloitettu pussukka valmistuu vielä viikonlopun aikana.


-Tiina

12 kommenttia:

  1. "Arvoisa itseltäni kortin saava ystävä/sukulainen, jos et ole vielä korttiasi saanut niin esitä ettet nähnyt tätä. Kiitos." Hehheh, naurahdin lukiessani tätä kohtaa :D
    Ihania kortteja ja todella hauska idea! Täytyypä laittaa ensi jouluksi korvan taakse tämä idea ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh. No hemmetti! Mie oletin, että oisvat kerenneet jo perille, kun lähetin hyvissä ajoin. Ilmeisesti olin väärässä :D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Heh, piti itekkin käydä tekemään torttuja näiden jälkeen :D

      Poista
  3. Onpas herkullisen näköisiä kortteja! (:

    VastaaPoista
  4. Nämä kortit eivät ainakaan maistu pahville ;)

    VastaaPoista
  5. Onpa hienoja! Mun pitää muistaa nämä ensi jouluna, jos vaikka yllättäisin sukulaiset lähettämällä joulukortit =)

    Kiitos kauniista sanoista ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Ja ole hyvä. Siun blogia on ilo lukea

      Poista