Sivut

sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Ristiin menevä panta ja ohjeistuksen tynkää


Miulla on tosi usein hiukset kiinni (koska en osaa tehdä niille mitään, enkä ole käynyt kampaajalla viime vuoden huhtikuun jälkeen), ja etenkin pienemmillä pakkasilla panta on paljon kätevämpi kuin pipo. Isommilla tietenkin pipo päähän! Yksi päivä koulun näin kaupungilla vastaantulijalla tähän tyyliin menevän pannan, ja piti toki koittaa itekkin. Hyvä, etten kääntyny ja lähtenyt perään pantaa kyttäämään.


Ilman googlettamistakin veikkaan, että vastaavia ohjeita on muutama(kymmentä). Mutta halusin tehdä ihan "omasta päästä" ja koittaa mitä tapahtuu. No siitähän tuli juuri sellainen kuin suunnittelin. Ja koska instagrammin puolella kyseltiin ohjetta, niin alempana myös tekovaiheen selostusta.


Ristiin menevä panta
Puikot: 4mm
Jubileumsgarn/Svarta Fåret
Ohje: Omasta päästä

Lanka on tovin marinoitunutta Lankamaailmasta ostettua erä akryylilankaa. Taisi maksaa kokonaista euron kerä. Ja niitä on miulla varmaan toistakymmentä. Miulla on ongelma..


Pantaa varten loin 40 silmukkaa. Sitten neuloin 1 oikein, 1 nurin joustinta niin kauan, kunnes panta oli melkein otsan puoliväliin asti (luomisreunan jäädessä niskalle). Sitten jaoin silmukat kahteen osaan (20s + 20s) ja kävin neulomaan molempia puolia erillisenä erillisistä langoista 20 kerroksen ajan. Huom.: Mie nostin aina jokaisen kerroksen ensimmäisen silmukan neulomatta.


Kun molemmat puolet oli tarpeeksi pitkät ristiin humpsautettavaksi (miulla oli tosiaan toi 20 kerrosta), niin humpsauta ne ristiin ja jatka neulomista kaikilla 40 silmukoilla. Toinen langoista siis jää taas pois. Neulo 1o, 1n joustinta niin kauan, että on tarpeeksi pitkä pannaksi. Päättele. Ompele päättelyreuna ja luomisreuna yhteen.

Itsulihommista päivää! Ja kaulus on tietenkin tekoturkista, ihan varmuuden vuoksi selvensin.

Ja kyllä, tämä ei ollut tähtihetkiäni käsityöbloggaajana: kaikki kuvat otettu kännykällä ja omakuvat vielä upeasti etukameralla otettuja itsuleita. Mutta syytän suvereenisti yksin asumista. Ja huonoa muistia, unohin oikean kameran kotiin.

Btw: oon menossa ens tiistaina kampaajalle! Tiiä vaikka tulis vahingossa pidettyä hiuksia välillä aukikin.

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti