Sivut

lauantai 21. tammikuuta 2017

Virkatut donitsit ja pussileikki


Tein tovi sitten ystäväni alle 2-vuotiaalle innokkaalle kahvilanpitäjälle menestykseksi osoittautuneita virkattuja donitseja. Kuvan nähdessään ystäväni Rakkautta ja Mamarkiaa-blogista tuttu Mari heitti ilmoille pyynnön samaisten rinkuloiden saamisesta Fridankin leikkeihin. Pari kuukautta asia muhi, ennenkuin ryhdyin toimeen.


Halusin tehdä vähän jotain ekstraakin, ja syntyi idea ommellusta pussukasta donitseille. Itseasiassa idea pussukasta taisi syntyä ensin, ja sitten vaan yhdistin ideat. Haastoin myös itseäni kirjomaan pitkästä aikaa (tämä pussukka siis valmistui ennen Harry Potter-teemaista kirjanmerkkiä), ja kyllähän jäljestä tietenkin sen myös näkee. Se on muuten kumma, miksi tämä pitää erikseen sanoa? Tottakai käsintehty saa näyttääkkin siltä! Veikkaan kyllä, että vuonna 2017 tulee muutamia muitakin kirjottuja juttuja näkymään.

Vetoketju ostettu tietenkin Merletosta

Melkein ompelin suoraan! Kyllä tämä ompelujälki tästä pikkuhiljaa. Laukun kaavaan katselin vinkkejä ympäri internettiä, ja lopulta piirsin kaavan ruutupaperille. Ja tässä iso tyytyväisyyden hetki omaan nokkeluuteeni: tein vetoketjuun Leolaukusta ja Camo Siksak-laukusta tutun kalalangasta letitetyn vetimen, koska a) se näyttää miun mielestä kivalta ja b) mie ajattelin että Frida sais huomattavasti helpommin ite vetoketjun auki ja kiinni. Mie olin oikeessa! Frida nyki vetoketjua auki ja kiinni ihan prona! Ja mie taputtelin tyytyväisenä itteeni selkään. 

Vähän myös naurattaa, että miun pitää vaan saada tungettua rakasta kalalankaani kaikkialle.


Koukku: 3mm


Käytiin Marin, Allun ja Fridan kanssa viime viikolla täällä Tampereella Zeytuunissa syömässä ja sain vihdoin lahjottua Fridankin. Vähän nauroin itselleni, kun piti käydä rusettiakin askartelemaan taaperoikäisen pakettiin, ihan kun se siinä kauaa lämmittäisi. Tosin! Fridahan avasi paketin niin nätisti, että sitähän ois voinu vaikka käyttää uudelleenkin. Ikean lahjapapari sai kaverikseen ebaysta löydetyn Hand made-tarran ja rusetti sai pienen pätkän teippitarhan raidallista washi-teippiä. Voi toki myös olla, että miulla oli vaan pakkaillessa tylsää, ja siksi piti käydä kevyesti keulimaan.Tuli hyvä mieli, kun Frida aloitti leikkinsä heti paketin avaamisen jälkeen vielä ravintolassa. Ja katsokaa tuo asento äitinsä puhelimen kanssa. Siirtyykö Rakkautta & Mamarkiaa-blogin kuvaus jossain kohtaa äidiltä tyttärelle? Elkeet ovat selvästi ilmassa.

Kuvat: Rakkautta & Mamarkiaa

Sain vielä heidän päästyä kotiinsa asti lisää leikkikuvia. Uskallan väittää, että jokainen käsillään tekijä nauttii tuotostensa näkemisestä käytössä <3

-Tiina

4 kommenttia:

 1. Onpas ihania! Mun tyttö ihastuisi näihin varmasti. Oliskos siis virkkauksen vuoro välillä, laitan ohjeen muistiin.

  VastaaPoista
 2. Voi kun on ihana lahja! Parastahan on saada varsinkin pikkusilta tuonlainen reaktio, kun avaavat paketin, jonka eteen on saattanut käyttää useitakin tunteja.

  VastaaPoista
 3. Nuo donitsit ovat kyllä huippu söpöjä! Jos tekisi mini versiosta vaikka avaimenperän herkkusuulle? :D

  Kävimme muuten eilen taas Zeytuunissa syömässä ja ei voi kuin kehua, sekaani avopuoliso (tai no voisi kutsua kotivegaaniksi jo melkein) tykkää myös tuosta paikasta todella paljon :) Ainoa paikka jossa olen koskaan tykännyt falafelista!

  VastaaPoista