Sivut

lauantai 1. huhtikuuta 2017

Pieni virkattu nallepipo + ohje

Tämä pieni nallepipo matkaa lämmittämään jonkun pienen syöpätaistelijan päätä. Yhtenä sytostaattimyssy-keräyspaikkana toimivan Merleton kautta. Pihakeinu on niin ihanan pehmeää lankaa, että en usko kutittavan herkkääkään päätä. 


Jokin aika sitten kiersi facebookin kässäryhmissä TYKSin hoitajan avunpyyntö: sytostaattimyssyistä pula. Facebookin Sytomyssyt TAYS-ryhmäkin on tämän jälkeen aktivoitunut. Otin yhteyttä TAYSsin lasten syöpäpolille, ja sielläkin oltaisiin kuulemma erittäin kiitollisia myssyistä. Ainoat ohjeet tosiaan olivat, että pipot eivät saa kutittaa, ja pitää voida pestä 40°. "Mutulla" vetäisin, että luonnonkuidut (puuvilla, bambu) varmasti parhaat, mutta kaipa yksi pehmeä keinokuitukin mukaan mahtuu. Jos muutkin innostuvat neulomaan/virkkaamaan/ompelemaan sytomyssyjä, niin katsothan ryhmästä keräyspaikat. Iki-ihana-Merletto tosiaan yksi näistä.
Nallepipo
Ohje: Oma, alla
Koukku: 3,5mm
Langankulutus: alle 50g
Koko: Valmiin pipon ympärys on noin 39-40cm, mutta joustaa vähän.

Nallepipo

Lankalenkkialoitus
(HUOM: Jokaisen kerroksen ensimmäinen pylväs tehdään kolmena ketjusilmukkana, vaikka sitä ei tämän jälkeen erikseen mainita)
1.krs.: 12 pylvästä lankalenkkiin 
2.krs.: *2 pylvästä yhteen pylvääseen* Toista *-* koko krs:n ajan (24p)
3. krs.: *1p, 2p yhteen pylvääseen* Toista *-* koko krs:n ajan (36p)
4.krs.: *2p, 2p yhteen pylvääseen* Toista *-* koko krs:n ajan (48p)
5.krs.: *3p, 2p yhteen pylvääseen* Toista *-* koko krs:n ajan (60p)
6.krs.: *4p, 2p yhteen pylvääseen* Toista *-* koko krs:n ajan (72p)
7.-16krs.: 1p jokaisene pylvääseen (72p)
17.krs: 1 kiinteä silmukka jokaiseen pylvääseen (72ks)

(Jos haluat isomman koon, niin jatka lisäyskerroksia 6. krs jälkeen. Eli esim. 7.krs.:5p, 2p samaan..., jne. jolloin koko lisääntyy 12 pylvään leveyden verran. Tai jos haluaa vain 6pylvästä lisää 7.krs:lle, niin: 11p,2p samaan...jne.)


Korvat:

Lankalenkkialoitus
1.krs.: 4ks lankalenkkiin, käänny
2.krs.: 1kjs, 2ks jokaiseen ks:aan, käänny (8ks)
3.krs.: 1kjs, *1ks, 2ks yhteen ks:aan*, toista *-* kerroksen ajan, käänny (12ks)
4.krs.: 1kjs, *2ks, 2ks yhteen ks:aan*, toista *-* kerroksen ajan, käänny (16ks)
6.krs.: 1kjs, *3ks, 2ks yhteen ks:aan*, toista *-* kerroksen ajan (20ks)
7.krs.: Jatka virkkaamista korvan "alareunaan". Tee 10 kiinteää silmukkaa.
8. krs.: Virkkaa 20 piilosilmukkaa korvan kaarevaan reunan ks:iin.

1.krs.

7.krs
8.krs.


Leikkaa jostain kivasta kankaasta korvan muotoiset puoliympyrät. Suurinpiirtein korvan kokoiset, ihan pikkasen isommat. Taita vähän kangasta sisäpuolelle ja ompele kiinni korvaan. Samasta kankaasta voi myös ommella pienen "tuotemerkin" pipoon, mikäli haluaa.


Mallaile korvat kohdilleen suht symmetrisesti. Miulla korvan yläreuna on pipon toisen kerroksen kohdalla. Ompele korva kiinni. Ja toinenkin.  


Tuo Pihakeinu on kyllä todella mukavaa neuloa. Omani ostin Paapo.fi:stä. Jos kukaan on Paapon instagrammia seuraillu, niin siellä on ehkä alkamassa virkattu pipo-kausi. Kaksi näkynyt melko perätysten, toivottavasti jatkoakin seuraa. Siitähän se omakin ajatus sitten lähti. Eli kiitos inspiksestä ja hyvästä nettikaupasta, Paapo!


Tämä pipo, ja pari muuta lähtee miun kainalossa Merleton sytomyssypäivään. Tällä ohjeella saa kivasti eri kokoisia pipoja lisäyskerrosten määrää lisäämällä, tai lankaa paksuntamalla ja koukkua isontamalla. Itse ainakin teen vielä vähän isommankin. Nämä pylväillä virkatut pipot valmistuu tosi nopsasti.


-Tiina3 kommenttia: