Sivut

perjantai 7. huhtikuuta 2017

Vaununorsu jos viideskin


Onnea on ystävät, jotka lisääntyy: pääsee virkkaamaan kaikenlaista vauvasöpöstelyä. Pääsee myös sylittelemään vauvoja ja lepertelemään vauvoille, mutta kuitenkin siirtämään vauvan takaisin äitinsä syliin kun vauvalta ns. palaa käämi.


Yksi entinen työystävä pyysi keltaisia ja virheitä vauvanorsuja tuoreelle vauvatyypille. Kysyin sitten toiseltakin, että tarvisiko hänen piakkoin maailmaan saapuva vauveli myös vaununorsut. Ja tietenkin tarvitsi, koska semmosia ei ole. Sehän on ihan hyvä syy tarvita asioita. En saanut hänestä muuta värivalintaa irti, kuin "eikös vauvat tykkää värikkäistä", päätin sitten koittaa melko kattavista varastoisani löytyvästä riemunkirjavasta vähän vajaasta Catania Color kerästä. Näistähän tuli aivan valloittavan ihanat! Ja tuleva vauvahuone näytti olevan sen verran täysi turkoosia, että uskoin sen olevan mieluisa sekavärinorsun kaveri. Ainakaan vajaa kerä ei riittänyt kolmeen norsuun, niin jostain tuli iski idea sydämen virkkaamiseen norsujen keskelle.


Vaununorsut
Koukku: 2,5mm

Mie ompelin norsupuolikkaat kiinni toisiinsa nurjalta puolelta. Miun mielestä silleen tulee kauneimmat norsut. Jätän takapuolen sauman auki, että saan ronsun humpsautettua ympäri, ja sitten viimeisenä täyttämisen jälkeen ompelen kiinni takapuolen silmukoiden uloimmat reunat toisiinsa. Harmi, että en ottanut kuvaa, mutta ehkä tästäkin ymmärtää?


Sydän
Koukku: 3mm

Muuten tein ohjeen mukaan, mutta tein yhden ylimääräsisen 18ks silmukkarivin. Jos teen uudestaan, niin kokeilen tehdä vähän aiemmin ylimääräisen silmukkarivin. 30ks ja/tai 24ks rivin.


Molemmat norsut saivat kaverikseen erikokoiset puiset helmet, jotka päällystin virkkaamalla. Catania toimi lankana tässäkin, ja koukku oli 2,5mm. Ensin meinasin laittaa vain ne puiset helmet, mutta niinhän se mopo lähti taas keulimaan.


Nyt on pakko tehdä tälle kelta-vihreiden norsujen saajallekkin vielä jotain erityisen ihanaa. Koska ainakin miun silmiin värikkäistä norsuista tuli niin ekstra-ihanat (vaikka itte sanonkin), että ei iske vauvavirkkuukateus. 

Täten pyydän myös etukäteen anteeksi niiltä, keitä vauvavirkkuut ei kiinnosta: niitä tulee näkymään edelleen.


-Tiina

3 kommenttia:

  1. Ihania! Mullakin on tuolla muutama "irtonorsu", jotka pitäis sijoittaa johonkin.

    VastaaPoista
  2. Hauskan persoonallisia norsuja eri sävyisinä! Kiva kun linkitit suomentamani ohjeen blogiini :)

    VastaaPoista
  3. Ai vitsi miten ihania norsuja! Pakko yrittää kokeilla onnistuisinko itse tekemään tuollaisia, sen verran luttania ovat! Lähipiirissä vauvauutisia ollut viime aikoina (kevät?) taas paljon ja olisi ihana vieminen vauvakotiin :)

    VastaaPoista