Sivut

tiistai 21. marraskuuta 2017

Ensimmäiset korkkikangaskokeilut - kassi ja pussukka

Korkkikangas - mahollisesti miun uusia lemppareita!

Korkkikangasta on näkyny siellä ja täällä ja tuolla viimeaikoina (lähinnä instagrammissa ja pinterestissä), ja ajatus siitä kiehtonut miuta todella paljon. Yks päivä näin sitä eurokankaassa, ja sillon oli napattava mukaan.


Tiesin jo heti, että ensimmäinen korkkikokeilu tulis olemaan jonkun kassin pohja. Ehkä semmonen pehmeä aloitus. Miun melko mittavasta kangasvarastosta löytyi tuommoinen vasta kuukauden-pari kaapissa marinoitunut Eurokankaan palalaarista löytynyt kukkakangas. Sitä on aiemminkin blogissa vilahtanut puikkosuojan muodossa. Tykästyin tohon kankaaseen koko ajan enemmän, ja nyt vähän harmittaa etten ostanut sitä puolta metriä enempää.


Vähän yllätin itseni yhdistämällä korkkikankaan ei-musta-valkoiseen kankaaseen. Hyvä mie! Oon helposti vähän tylsä kankaiden yhdistelijä. Miuta myös yllätti miten helppo tuota korkkikangasta on ommella. Jotenkin oletin haastavammaksi materiaaliksi. Ensin ompelin ja käsittelin korostetun varovasti, mutta sitten tajusin että eihän tämä tästä miksikään mene!


Kassin kaveriksi (tai jos rehellisiä ollaan, niin tämä syntyi ensin) tein pienen pussukan. Ainakin eurokankaaan korkkikankaassa oli semmoiset pesumerkinnät, ettei mitään pesua suositella. Sillä päättäelin, että aivan yhtä hyvin voi sitten iskeä rakkaalla dymolla pussiin merkinnänkin, kun ei tarvitse miettiä miksikä pesussa menee, tai miten pesussa pysyy. Keräsin pussukkaan itselleni budjetin tämän vuoden kässämessuille, käteisen käyttö on noissa tapahtumissa järkevää + ainankin miun on helpompi pysyä budjetissa.


Malliltaan kassi on ihan perus kangaskassi vuorilla ja magneettilukolla. Laiskuus voitti, enkä tehnyt kassiin sisätaskua. Sen sijaan päätin laittaa eurokankaasta ostettua mittanauha-nauhaa ja papukaijalukon, johon saa sitten pienemmän pussukan kiinni. Tarkempisilmäinen saattaa huomata, että tuon kässärahapussukan nauha on väärinpäin.. On täysin mahollista, että olin jo ommellut pussukan kun sain idean tuohon nauhalenkkiin. Siinä sitten vaan vuorin pohjasaumaa auki, ja pussukkaa ympäri ja sivusaumaa auki ja ja ja. Mutta aivan hyvä tuli! 


Psst. Kerron salaisuuden: kassin sangat oli tarkoitus olla myös korkkikangasta, mutta miulla kävi pieni leikkausonnettomuus. Onneksi olin hamstrannut nuo mustat tekonahkaiset laukunsangat joskus. Mutta itseasiassa oikein kiva näin! Johonkin toiseen kassiin sitten sangatkin korkista.


Pussukan vuorikin on tuota ihanaa palalaarista löytynyttä kukkakangasta. Hitto että mie rakastan eurokankaan palalaareja. Tai no palalaaria - se on se "Käsityöpuuvilla", johon tekee mieli aina sukeltaa.


Millonkohan mie oon sitä mieltä, että miulla on tarpeeksi kasseja? En varmaan koskaan.

-Tiina

11 kommenttia:

 1. Aivan ihana kassi! 😍 hyvä idea tuo erillisen kässärahapussin mukaan ottaminen.

  VastaaPoista
 2. Mistä noi kassin sangat on ostettu? Oon etsinyt tekonahkaisia kassinsankoja pitkään, mutta mistään ei oo löytynyt järkeviä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en oo tiiäkkö ihan varma. Voi olla ebaysta, voi olla Paaposta

   Poista
 3. Todella kaunis kassi ja pussukka, tuossa pääsee niin korkkikangas kuin kukkakangas hyvin oikeuksiinsa! Minä rakastan myös palalaareja, olen aina hamstrannut niistä kaikkea ihanaa äitini kauhuksi. :D Lapsena parasta oli 10mrk tai myöhemmin pari euron pussit joissa oli erilaisia jämäpaloja :D

  Miten uskot tuon korkkikankaan kestävän käyttöä? Itse käytän kangaskasseja paljon esim. kirjasto tai kauppakasseina ja sen takia kiinnostaa. Ihan mielettömän kaunista tuo kangas on, mutta en uskalla ostaa ennen kuin tiedän enemmän ominaisuuksista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Mie en oo ihan vakuuttunut siitä miten kestää kulutusta, mutta mie raportoin kun oon käyttäny jonkun aikaa! Toisaalta miuta jotenki jännitti jo (ihan turhaan) ton ompelukin :D

   Poista
 4. Tosi upeita töitä! Mua myös kiinnostaa kuinka kestää käyttöä, rapsauta raporttia jonkun ajan kuluttua, kun sisäänajo on suoritettu! 😁

  VastaaPoista
 5. Ihana kassi! En oo päässyt vielä hypistelemäänkään korkkikangasta, mutta tuollainen kassin pohja on kyllä houkuttteleva idea. :)
  Nuo palalaarit ovat kyllä vaarallisia, äitini on yhdessä Eurokankaassa töissä juuri palapuolella ja voin kertoa että hänen ompeluhuoneensa näyttää myös vähän palalaarilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että muillakin harrastus leviää pitkin kotia. Meillä on makkari kans enempi palahuone ku nukkumapaikka. Ihana Kassi.

   Poista
 6. Kaunis kassi! Tuo korkkikangas pitää ottaa jossain vaiheessa kokeiluun.

  VastaaPoista