Sivut

sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Kaulakoru purkitetuista lankakeristä


Voiko käsityöaiheisia kaulakoruja olla liikaa? Enpä usko! Useimmiten miun kaulassa roikkuu Ihan kaikki kotona-blogin inspiroima lankarullakoru, mutta veikkaan näiden vievän siltä vähän kaula-aikaa.


Lemppari krääsäkaupassani Tigerissä (taas...) piipahtaessani tuli vastaan näitä pieniä purkkeja, jotka huusivat päästä jonkun sortin koruksi. Ja mikäs sen parempi koru ihmiselle, jolla on aivan liian pakkomielteinen suhtautuminen lankaan ja sen omistamiseen, kuin lankakeräkoru. 


Koruun tarvitset:

Eikä ole ihan ensimmäinen koru, jossa hyödynnän Liina kalalankaa. Aiemmin mainitun lankarullakorun lisäksi oon tehnyt myös pitsikaulakorun, sekä muutamassa kuvassakin näkyvän Leo-rannekorun.


Ensimmäisenä lähde pyörittelemään haluamasi määrä haluamasi kokoisia lankakeriä. Miun kelta-harmaassa korussa on kolme palluraa ja puna-harmaa-valkoisessa 8 pienempää. Lankakerien pyörittely on miusta helpompaa, kun nauhaa kastaa askarteluliimaan. Auttaa toki myös lankakerää pysymään kasassa. Sotkuistahan hommaa tämä on, ja pitää myös noin pienten juttujen kanssa työskennellessä unohtaa käsityksensä täydellisen näkösistä lankakeristä. Kannattanee myös malttaa odottaa, että lankakerät kuivuvat ennenkun isket ne purnukan sisään. 


Seuraavaksi "dippaa" silmukkaruuvia koruliimaan ja ruuvaa se kiinni pullon korkkiin. Ajatuksena siis, että ruuvi varmasti pysyisi paikoillaan. Mie oon vähän semmonen kantapään kautta -oppija. Välillä vaan pitää oppia asiat useamman kerran. Kuten se, että liimatessa kannattaa käyttää alustaa...


Sitten täytä purnukka haluamallasi määrällä pieniä lankakeriä, tai sillä määrällä mikä sattuu purnukkaan mahtumaan. Levitä vähän koruliimaa korkin ympärille ja paina kiinni. Anna kuivua.


Napsaise haluamasi mittainen pätkä nauhaa. Mie suosin koruissa tota kahden solmun systeemiä, jolla voi sitten säädellä korun pituutta solmuja liu'uttelemalla.


Ihaile, pidä kaulassa, vastaanota kohteliasuuksia ja kuvaa someen. #mieiteblogi on ainakin erittäin suotava instagrammissa käyttää, jos nappaat idean. Olisi ihana nähä just siun versio.


Miulla on vielä yksi lasipurnukka käyttämättä. Mie vähän veikkaan, että sekin tulee sisältämään lankarullia ja löytämään tiensä miun joulukuuseen killumaan.

-Tiina

P.s. Edellisen postauksen voittajat selvillä, ja heihin otettu yhteyttä sähköpostilla, sekä vastattu kommenttiin. Kiitos kaikille osallistujille.

2 kommenttia:

  1. Vitsi miten kivoja! Tuollaista voisin itsekin käyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, mieki tykkään :) Miulle on muutekin hiipinyt salakavalasti kaulakorufiksaatio. Aina pitää jotain killua kaulassa

      Poista