Sivut

torstai 4. tammikuuta 2018

Kakkuviipaleita ja macaronsseja pieneen kahvipöytään

Näitä pieniä herkkuja käärin joulupukin konttiin.


Ennen joulua lähettelin jo Lappeenrannan toverille kyselyä, että vieläkö heidän pikkuleidi on kova kahvilanpitäjä. Aiemmin olen hänen kahvilaansa tehnyt teepusseja sekä donitseja. Kun miulle näytettiin vihreää valoa, niin pistin vähän koukkua heiluttaen. 

Meinas olla turhan pimeitä päiviä ennen joulua, ainoa kuvaamiseen tarpeeksi valoisa paikka oli äitin sohva

Kakkupalat oli suurimmaksi osaksi valmiina, yksi taisi olla täyttämättä, kun lähdin Lappeenrannan joulumaahan (tai toisin sanoen: äitille). Otin muutamia muita värikkäitä lankoja mukaan varmuuden vuoksi, jos pitääkin vielä jotain pientä tehdä. Onneksi otin, koska tuli myös tehtyä mukamas-macaronsseja! Miulla oli muuten vanua sukan sisällä mukana, herätti pientä hilpeyttä kotona.


Kakkupalat
Koukku: 2,5mm

Ohjetta muokkasin vähän, suurensin sitä pikkusen alottamalla 18 ketjusilmukalla. Sen lisäksi tein nuo sivut yhtenä palana, enkä ohjeen mukaan kahtena. Yhdistelin myös osittain eri tavalla - jätin vaan kakun ja päällikuorrutteen väliin näkyvän sauman. 


Tein myös pienen "kermavaahtokoristeen" palojen päälle. Olikohan 16kjs, ja seuraavalle riville pientä "simpukkaa" puolipylväillä. Olikohan osimoilleen niin, että: jätä 1 silmukka väliin, 4 puolip, jätä yks silmukka välistä ja 1 ps seuraavaan, jätä 1 silmukka välistä, 4 puolip...jne


Macarons
Ohje: oma, alla
Lanka: Catania - Schachenmayr
Koukku: 2,5mm

Macarons:

Värikkäällä langalla:
1. krs: lankalenkkiin 6ks
2.krs.: 2ks jokaiseen ks:aan (=12ks)
3.krs.: 1ks, 2ks samaan ks:aan koko krs:n ajan (=18ks)
4.krs.: 2ks, 2ks samaan koko krs:n ajan (=24ks)
5.krs.: 3ks, 2ks samaan koko krs:n ajan (=30ks)
6.krs.: 4ks, 2ks samaan kooko krs:n ajan (=36ks)
7.krs.: 1 ks jokaiseen ks:aan (=36ks)
Tee näitä kaksi.

Kiinnitä puolikkaat valkoisella langalla tekemällä kiinteitä silmukoita molempien puolien viimosen rivin kiinteiden silmukoiden takareunan läpi. Miulla oli tästä vaiheesta mielestäni kuvakin, mutta johonkin se katosi.. Ite taisin onnistua poistamaan. Hienosti siis hoidettu.


Harmillisesti en kerennyt kahvilan pitäjää ja etenkin äitiään tällä visiitillä näkemään kuin vilaukselta, mutta seuraavalla kerralla! Nyt tuli joulukiireet ja sairastelut väliin. Ja onneksi sain myöhemmin kuvamateriaalia siitä, että käyttöön pääsivät nämäkin herkut.

-Tiina

2 kommenttia: