Sivut

tiistai 16. tammikuuta 2018

Rässiliivimuumit


Muumit, nuo suomen kansallisylpeys. Ja onko olemassa yhtään mukulaa, kuka ei muumeista piittaisi? Miulla ei oo ainakaan tullut vastaan. Mutta meneekö pyhäinhäväistyksen puolelle, jos muumit pukee "rässiliiveihin"?No ei tietenkään mene! Harmikseni ei taidot riitä rässiliiville olennaisten bändipätsien pikkuriikkisten versioiden väkertämiseen ja muumien liiveihin pistelemiseen, mutta kyllä aina yksi MUUMI POWER!-iskulause mahtuu ja riittää.

P.s. Niiskuneiti sukelsi tämän kuvan ottamisen jälkeen. Ulkokuvailu loppui siihen ja niiskuneiti pääsi pesulle. Kunnon krusti.


Muumipeikko ja Niiskuneiti
Koukku: 2mm, 2,5mm


Ohjeessa oli huovasta tehdyt silmät, mutta miun mielestä pienet turvasilmät oli tyylikkäämmät. Kuva näyttää julmalta, mutta tuo on miun tapa saada turvasilmän kanta tiukkaan virkkuuseen. Noissa miun omistamissa on ainakin melko paksu kanta, joten venytän silmukoiden väliin paksuhkolla sukkapuikolla reiän ja survon turvasilmän paikalleen. Virkkuu ei vahingoitu, ja saa purettua mahdollisia piileviä aggressioitaan muumeja tai muita amigurumeja vastaan.


Kirjan ohjeet olivat hyviä, mutta voi pyhä hemmetti että oli ikävä nyrhiä 2mm koukulla noita korvia ja käsiä. Mutta halusin muumeista "jämäkät" joten virkkasin ne 2,5mm koukulla ja kädet ja korvat piti ohjeen mukaan virkata pienemmällä koukulla. Mutta käämihän siinä meinas palaa, ja piti päästä tästä terapeuttisesti avautumaan.

Ja yksi mikä miulta ei ohjeen mukaan onnistunut oli tuo häntä. Ohjeen mukaan se nyöritettiin neljällä kaksinkertaisella narulla, kuvalliset ohjeetkin oli. Miulla se meni niin kovaksi kiroiluksi, että totesin mielenterveyteni takia järkevämmäksi napata yhden langan pois ja letittää. Aivan hyvä tuli siitäkin!Tämä oli se kohta, kun iski illalla kymmene jälkeen semmonen "jotain näistä puuttuu"-olo. Ja jostain totesin samalla sekunnilla, että "jotain" on ehdottomasti muumien rässiliivit. Ihmisen aivot on kyllä hieno juttu, kun asioita vaan putkahtelee. Hyvä puolihan näissä liiveissä on myös se, että pääsee muumit saanut pieni ihminen harjoittelemaan pukemista.


Muumien rässiliivit
Lanka: Catania - Schachenmayr
Koukku: 3mm
Kirjailuun: valkoista muliinilankaa

Jos tulee vastustamaton tarve virkata juuri tän kirjan muumeille sopivat rässiliivit, niin täältä pesee:

29 ketjusilmukkaa
1. krs.: toisesta kjs:sta alkaen 1ks jokaiseen kjs:aan (=28ks) *käänny, 1kjs käännökseen* tämä toistuu ilman erityismainintaa
2. -3. krs.: 1 ks jokaiseen ks:aan (=28ks)
4.krs.: 11ks, 2ks yhteen, 2ks, 2ks yhteen, 11ks (=26ks)
5.krs. (hihansuut): 3ks, 4kjs, jätä väliin neljä ks, 3ks, 2ks yhteen, 2ks, 2ks yhteen, 3ks, 4 kjs, jätä väliin neljä ks, 3ks. (=24s = 16ks + 8kjs)
6.krs.: 3ks, 4ks kjs kaareen, 2ks, 2ks yhteen, 2ks, 2ks yhteen, 2ks, 4ks kjs kaareen, 3ks (=22ks), käänny
7.krs.: seuraava virkataan koko liivin ympäri 1 kjs, 22ps, 1kjs, 7ks, 1kjs, 28ps, 1kjs, 7ks.

Päättele ja kirjo haluamaasi koristelua. Mie kirjoin MUUMI POWER! ja N, niinku Niiskuneiti ja M, niinku muumipeikko.


Näistä tuli aivan valtavan söpöt, vaikka ite sanonki! Teki mieli jättää omaan hyllyyn.. Ja kun laitoin instastorien kuvan näistä, niin kautta rantain tuli selväksi, että eräs toinenkin ihana pieni muumifani olisi tällaisia vailla. Ja järjestettävähän se on! Myönnän, että meinas lipsahtaa 32vuotiaallakin leikkimisen puolelle, kun näitä kuvattavaksi asettelin.


Sain muuten sekä videota, että kuvia siitä kun muumit pääsivät uuteen kotiinsa. Hemmetti sydän meinas sulaa! Ilmeisesti muumi-raukat tulivat heti kipeäski, mutta Frida onneksi hyvin heitä hoivasi.

Totuuden nimissä: näin kyllä myös Marin reaktion, kun hän avasi ennen Fridaa paketin, kun käytiin kahdestaan syömässä. Oli sekin innostus söpöä, eikä Fridalle kerrota, että äiti pisti uudestaan paketin teipillä kiinni.

-Tiina

1 kommentti:

  1. Hienot muumit liiveineen. Itsekkin olen noita tehnyt ja kiroillut sen hännän kanssa, voiko vaivalloisempaa tapaa ollakkaan kuin munkinnyörin punominen. Letitys näyttää aivan yhtä hyvältä, minäkin alan tekemään noin.

    VastaaPoista