Sivut

sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Robin Unicorn - virkattu yksisarvinen

Törmäsin muutama viikko sitten instagrammia selaillessani @picapauyan nimiseen tiliin, ja ihastuin hänen ihaniin eläinhahmoihinsa. Eikä onneksi tarvinnut, kuin pari kuvaa selata ennenkun tajusin sivun pitäjän Yan Schenkelin kirjoittaneen ihanista eläimistä ohjekirjan "Animal Friends of Pica Pau". Onneksi se löytyi adlibriksen valikoimista, koska pakkohan se oli tilata. Pakko. Viikon verran piti pitää kirjaa valvonnassa, ennenkun pääsin kotiini sen tilaamaan.


Sormet kävi suorastaan kihelmöimään sivuja käännellessä. Veikkaan, että tästä kirjasesta tulee useempikin hahmo napattua koukulle. Pitäkää tätä ennakkovaroituksena, heh. Kaverin mukulan 3v synttärit aiheuttivat täydellisen tekosyyn, ja tuli valittua ensimmäiseksi eläinkaveriksi Robin Unicorn. Veikkasin yksisarvisten vetoavan. 


Robin Unicorn
Ohje: Animal Friends of Pica Pau-kirja / Yan Schenkel
Lanka: Catania / Schachenmayr 
(värit: 0263, 0256, 0253, 0113)
Koukku: 2,5mm


Miulla vähän kävi jossain kohtaa itteäni kyrsimään, että valitsin hepan pääväriksi tuon Catanian "pehmeän aprikoosin", koska tuo hentoon pinkkiin vivahtava melko beige väri alkoi näyttää liikaa "ihon väriltä". Mutta värivalinta kumpusi siitä, etten uskonut yhden kerän riittävän, ja tuota sattui olemaan kaksi. (Ei muuten riittänyt yksi kerä, ihan. Tais jäädä yhtä jalkaa ja mahaa vaille vajaksi). Mutta kun iski muita värejä joukkoon siipiin, harjaan ja sarveen, niin kropankin väri alkoi näyttää huomattavasti paremmalta.


Poikkesin ohjeesta sen verran, että laitoin osan kiinnitettävistä härpäkkeistä jo tekovaiheessa. Ohjeessa sarvet ja kaikki ommellaan kiinni vasta valmiiseen tyyppiin. Miun mielestä on helpompi, kun pääsee iskemään langanpätkän paremmin elukan sisään. Tulee myös tehtyä siistimpää jälkeä. Toi harja esimerkiksion ommeltu kiinni vasta valmiiseen, ja kyllähän sen huomaa.


Vähän pöljän näköinen on tämä kaveri suoraan edestä, tai suoraan takaa kuvattuna. Mutta ehkä semmonen ihan hyvällä tavalla pöljä. Söpö pikku hömelö. Ja keskeneräisenä se vasta pöljältä näyttikin...


Ilmeisesti Robin Unicorn vetosi, koska sain myöhemmin kuvan jossa virkattu kaveri oli päässyt syleilyyn. Oli saanut yksisarvis-kaverinkin.

-Tiina

1 kommentti:

  1. Voi että miten suloinen! Oon aina välillä itsekin ihaillut näitä elämiä, mutta toistaiseksi ei ole vielä tullut tehtyä, vaikka olisi kyllä varmasti lapsille(kin) mieluisia. Ja miusta tuo väri on aika kiva, etenkin kun sen kaverina on muita kirkkaampia värejä.

    VastaaPoista