Sivut

tiistai 31. heinäkuuta 2018

Virkatut värikoodatut sipulipussitOlisi mielenkiintoista tietää, kuinka monta kymmentä vuotta virkatut sipulipussit on somistaneet keittiöitä, ja missä kaikkialla. Niissä on semmoista ajatonta nostalgiaa. Mummola-chic.


Pieni pesänrakennusvietti ollut päällänsä kesäkuusta asti, kun pistettiin hynttyyt yhteen. Suurin himo onkin tehdä kaikkea pikkusöpöä kotiin, vaikka sitten roikkuva koreja eteiseen, tai näitä sipulipusseja keittiöön. Nämä nyssäkät olivatkin ensimmäinen uudessa osoitteessa valmistunut käsityö. Kuvaaminen vaan meinasi taas jäädä.


Virkattu sipulipussi
Lanka: Liina kalalanka 12s (valkoinen ja beige) -Suomen lanka
 Molla kalalanka 12s (violetti) - Suomen lanka
Koukku: 2,5mm beigelle ja violetille ja 2mm valkoiselle


Tietenkään yksi sipulipussi ei riittänyt. Ei tietenkään! Pitäähän niitä sipulipusseja olla yhtä monta, kuin miten monta sipulilajia on arkikäytössä. Olin havaitsevinani hyväntahtoista myhäilyä asuinkumppanin taholta, kun väriasiaa ääneen pähkäilin.


Mukavan aivoton pikkuvirkkuu. Tein 12 säikeisellä ohjeen 9 säikeisen sijaan, koska tiiän, että miulla on helposi melko napakka käsiala. Valkonen kalalanka on miun sormiin aina ohuempaa, sille käytin vähän ohuempaa koukkuakin.

Siinä ne roikkuu


-Tiina16 kommenttia:

 1. Sipulipussit on ollut mun ikuisuusprojekti jo 80-luvulta asti...Enkä vieläkään ole saanut niitä aikaiseksi. Vika minussa vai jossain muussa? Mene ja tiedä. Nämä pissit ovat kyllä super hienot, hyvä idea nuo värikoodit.

  VastaaPoista
 2. Hihii, miten hauska idea värikoodata sipulipussit! Miekin tykkäisin näistä ideana, mutta sipulit on pakko säilyttää astioissa, en kestäisi sitä kuoriroskan määrää :D

  VastaaPoista
 3. Siis minullakin on ollut to do -listalla sipulipussit jo vuosien ajan! :) Kyllä varmaan pitää nyt virkata itsellenikin, nämä olivat niin hienoja.

  VastaaPoista
 4. Tyylikkäät pussit, hauska idea tuo värikoodaus :) Nämä ovat kaunis sisustuselementti.

  VastaaPoista
 5. Onpas kätevän oloisia! Ja värikoodaus, ihan timanttia 👍

  VastaaPoista
 6. Tottahan toki sipuileilla pitää olla oman värisensä pussinsa! Hauska idea :)
  Ja onnea uuteen kotiin! ♥

  VastaaPoista
 7. Hauskaa aina, miten nää tietyt trendit tulee ja menee. Meilläkin oli lapsuuden kodissa aina sipulipussi. Jotenkin en ehkä siksi oo osannut kaivata sellaista omaan kotiin, mut nyt kun näin nämä, niin oispa kyl sittenkin kivat. Ja tuo värikoodaus on mahtava idea! :)

  VastaaPoista
 8. Hauskat sipulipussit! :) Värikoodaus on aina kiva. ;)

  VastaaPoista
 9. Onpa hauskat! Mekin tarvittais sipuleille säilytin, täytyis tarttua koukkuun siis. :)

  VastaaPoista
 10. Hei mahtavuus, mikä idea! Nämä meni minunkin to do -listalle!!

  VastaaPoista
 11. Onpa hauska idea, todella suloisia! Itse laittaisin vesipullon tuomoiseen pötkylään, vaikka en kyllä tiedä miksi, mutta kovin söpöhän vesipullokin olisi tuollaisessa pussukassa :)

  VastaaPoista
 12. Meillä on aina sipulit jääkaapissa, joten tällaisille ei ole tarvetta, mutta ois kyllä kiva tehdä näitä vaikka ei käyttöä oliskaan :D

  VastaaPoista
 13. Kiva idis ja jospa ne sipulitkin pysyisi ojennuksessa, kun sujauttas ne tämmöiseen pussiin:)

  VastaaPoista
 14. Wau, nää on jotenki extraihanat!!

  VastaaPoista
 15. Mä tein sipulipusseja ala-asteella ystäville synttärilahjaksi. Mahtoivat olla innoissaan! Nyt olisivatkin!

  VastaaPoista