Sivut

perjantai 16. syyskuuta 2016

Sukkia juhlavuonna syntyville vauvoille


On menossa Villasukkakeräys juhlavuotena syntyville. Eli tavoitteena on neuloa sini-valkoinen sukkapari jokaiselle vuonna 2017 syntyvälle vauvalle. Ainakin useampi lankakauppa ottaa keräyksen sukkia vastaan. Tampereen Lankamaailmassa oli 10.9. neuletapahtuma, jonka osallistujille lahjoitettiin kaksi kerää Maijaa sukkia varten. Aivan ihana juttu! Omista keristä tuli kolme sukkaparia ja pieni nöttönen sinistä jäi jäljelle. Valkoinen meni metrilleen: viimoseen pikkusukkaan jäi palttiarallaa viiden sentin päättelylanka.


Ohje: Junasukat
Lanka: Maija/Gjestal (saatu Lankamaailmasta)
Puikot: 2,5mm

Valkoiset ei tosin ihan oikeaoppiset junasukat ole, kun jalkapöytä tuli tehtyä ilman nurjia silmukoita. Ihan ajatuksissani puskin vaan etiäpäin nurjista välittämättä.


Raitasukat
Ohje: omasta päästä + junasukista kantapää
Lanka: Maija / Gjestal (saatu Lankamaailmasta)

Loin silmukoita 9/puikko ja tein 6 kerrosta 1 kiertäen o, 1n resoria. Sitten 21 krs joka toinen sininen, joka toinen valkoinen. Kantapään jälkeen vielä 19 kerrosta joka toinen sininen, joka toinen valk ja kärkikavennukset valkoisella. En tiiä miksi, mutta miusta nää on erityisen söpöt. Niin söpöt, että näille tekee mieli vähän lässyttää.


Onneksi kerkesin omat parit neuloa, ennenkuin syysflunssa puski kunnolla päälle. Mutta varmuuden vuoksi sukat viettävät pesun jälkeen vähintään viikon pakkasessa, ennenkuin vien ne lankamaailman keräykseen.


Hommasin samalla lankamaailma reissulla 15 senttiset zing-sukkapuikot. Hetki meni totutellessa "liian lyhyisiin" puikkoihin, mutta ohan noilla pikkusten sukkien neulominen paljon helpompaa, kuin 20 senttisillä huitominen. 

-Tiina

4 kommenttia:

 1. Mä ostin kans sinistä Maijaa, valkoista Nallea oli entuudestaan. Ekat sukat puikoilla, ajattelin tehdä ainakin kolmet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni :) Pieniä sukkia on jotenkin erityisen ihana tehä

   Poista
 2. Mulle taas 15 cm oli liian pitkät junasukkiin, oli pakko siirtyä 10 cm puikkoihin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon niin tottunu 20cm puikkoihin, että noi viistoistasenttisetkin tuntu tosi oudolta. Oon melko varma, että miulla ois vähintään liian isot kourat 10cm puikkoihi :D

   Poista