Sivut

perjantai 6. tammikuuta 2017

Pysäkkilapaset


Siellä on kylmä taas! Siis ihan hemmetin kylmä. Jos ette ole sattuneet huomaamaan. Eikä mikään ole niin ärsyttävää, kuin vetää puoli juoksua bussipysäkille,  ja huomata ettei hanskat sattuneetkaan mukaan. Tai vaikka vaan tiputtaa toinen lapanen jonnekkin, kuten miulla on tapana. Nyt toivottavasti jotain Tamperelaista potuttaa vähemmän. Miuta potuttaa taas vähemmän, kun jo tänä iltana vähän lämpenee. Semmonen -5°, lunta ja aurinkoa ois miun ihanteellinen talvikeli. Tosin oonkin pakkasten suhteen nössö.


Mitkä on pysäkkilapaset? Ne on lapaset,  jotka virkataan tai neulotaan ihan vaan bussipysäkille jättämistä varten. Joku hanskavajeinen kanssaihminen voi sitten napata ne tarvittaessa mukaansa. Ite vein nämä nyt ensimmäisten "kunnon" pakkasten aikaan. Eli nyt, kun oletettavasti ovat eniten tarpeen.


Ohje: Omasta päästä
Koukku: 4mm

Nämä on hyvin perus kiinteillä silmukoilla virkatut ranteesta aloitetut lapaset. Ei edes peukalokiilaa tai mitään. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin tein nämä jo viime kesänä inspiraation iskettyä odottelemaan talvea ja pakkasia.


Tuota Gestalin Zandra lankaa sai joskus ilmaiseksi kolme kerää ostosten yhteydessä Lankamaailmasta. Ja miehän en kieltäydy ilmaisesta langasta, vaikkei miulla ihan tarkkaa visiota oiskaan langan käytöstä. Tai edes utuista visiota. Kotitossuja yritin jossain kohtaa tuosta virkata, mutta totesin että noin värikäs on liian kaukana miun mukavuusalueelta. Ainankin tuolla väriyhdistelmällä. Mutta niin ne vaan nämäkin lankakerät sai tarkoituksensa, vaikkakin varmaan yli vuotta myöhemmin.


Tein saman tempun viime vuonna. Idea lähti siitä, kun jossain facebookin kässäryhmässä joku haastoi ihmisiä tekemään hyvää käsitöillä. Miun mielestä tuo oli hauska pieni tapa pikkasen jeesata kanssaihmistä. Random act of kindness. Toivottavasti jonkun käsiä lämmitti -20° pakkasten aikaan. Omat näpit vaan meinaa jäätyä, kun näitä asettelee kiinni.

Original Pysäkkilapaset

Disclaimer: Mie ite!-blogi ei kehota ihmisiä samaan. Ihan siis sen takia, että pian kuitenkin olisi postilaatikossa iso lasku kaupungilta roskaamisesta tms. ;) JOS nyt kuitenkin sattuisit tekemään, ja instagrammiin laittamaan, niin #pysäkkilapaset

-Tiina21 kommenttia:

 1. Aivan huikea idis! Mulla ois ylimääräsiä sukkia, jotka voisi jättää tälleen, hmm.... Mietinkin joulun aikaan että minne sellaiset laittaisi että joku uskaltaa ottaa mukaansa, mutta tämähän on tosi hyvä idea! Laitetaan harkintaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Miuta jotenkin hirveesti ilahduttaa ajatus siitä, että joku varmaan yllättyi ilosesti kun löysi nuo :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Onpa mahtava idea! Aivan taatusti tällaisille löytyy käyttäjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nämä yksilöt oli ainakin hävinneet siihen mennessä, kun muutaman tunnin päästä menin uudelleen pysäkille

   Poista
 4. Huikeaa! Sitten vaan katseet ihmisten käsiin, olisi varmaan hauska bongata nuo lapaset joskus jonkun käsissä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ja älä muuta sano, että ois upea nähdä

   Poista
 5. Huippuhieno idea ♥ Itse olen saanut syksyllä omenia bussipysäkiltä, johon ne oli jätetty kaikille mukaan otettavaksi.

  VastaaPoista
 6. Ihan mahtava idea ja hienosti toteutettu <3 Mä olen ihan varma, että nuo ovat pelastaneet jonkun päivän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mie todella toivon niin! Ihana tehä tommosia pikkusia hyvänmielen tekoja

   Poista
 7. Ihana idis, Oikeaa lähimmäisenrakkautta <3 <3 <3

  VastaaPoista
 8. Heh, hauskaa, kaikkea sitä nykyään keksitään. Onneksi myös hyvää.

  VastaaPoista
 9. Tää on ihana idea! Mä pyöräytin kahdet lapaset, vein ne toissapäivänä pysäkeille, ja jo tänään törmäsin erääseen toisia lapasistani tarvinneeseen rouvan joka ideasta innoittuneensa nyt toi pysäkille palauttamisessa lapasten viereen pyräkkihuivin! Ja myös toiset pysäkkilapaseni oli otettu käyttöön. Upeeta!!! NÄIN TÄN PITÄÄ MENNÄ!!! ❤️❤️❤️ 🙂 KIITOS!!!
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10154312275853106&set=a.10151724634558106.1073741853.519088105&type=3&theater&notif_t=like&notif_id=1485116992244315

  VastaaPoista