Sivut

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Koruhommissa (ystäväni pikaliima + leikkimielinen arvonta)En ole kummoinenkaan koruaskartelija. Hienot helmityöt menee ihan yli ymmärryksen. Mutta napit (ja näemmä mittanauhat) + korupohja + pikaliima on tarpeeksi yksinkertaista miulle. Ja ihan hyviähän näistä taas tuli.


Ihana violetti mittanauha suorastaan vaati hypätä mukaan Merletosta. Menin hakemaan vetoketjuja, kun parin postauksen takaisista Vihis-pusseista tulikin jäätävä (joskin lyhyt) somehitti. Hitto vie 1600 tykkäystä/reaktiota sipsikaljavegaaneissa! Niinpä lupauduin niitä muutaman vielä vääntämään.


Mittanauhaneula ja sen kaveri. Nauhaa vaan rusetille, joka väliin pikaliimaa (varovasti), korupohja taakse kiinni ja - voilá! Mittanauhan loppuosan metallistopparia vähän siirsin "ylöspäin", niissä kun on aina sitä tyhjää tilaa. Mitatessa ihan kätevä, askartelussa ei niinkään. Oon joskus vuosia sitten tehnyt myös vastaavan, mutta se oli vähän tylsempi valkoinen.


Bambi-napit löytyi Nappipuodista Näsilinnankadulta. Pienen pieni myymälä, mutta USKOMATON määrä nappeja hauskoilla esittelypohjilla. Vetoketjuja menin sieltäkin hakemaan, mutta bambit tarttui myös mukaan. Pilkkunapit on Hämeenkadun Eurokankaasta. Niistä vain varovasti puukolla kannat pois ja korutapit tilalle pikaliiman avulla.


En oo varmaan ikinä käyttänyt sormuksia, mutta voipi olla että muutama tulee vielä eri napeista tehtyä. Sormustaustaan vaan liimaa ja nappi paikoilleen. Muistaakseni tämä neulenappi on tarttunut mukaan Merletosta perinteisellä "en tiedä mihin tarviin, mutta nätti!"-ajattelumallilla.

....
Tulipa tuossa askarrellessa elävästi mieleen, miten isäni kielsi teini-ikäistä Tiinaa käyttämästä pikaliimaa. Haluaisin sanoa, että tämä oli täysin perusteetonta yli varovaisuutta. Haluaisin. Todellisuudessa muistan viilanneeni kynsiviilalla tietokoneen näppäimistä pikaliimaa pois. Hups! Ja miksi tämä tuli elävästi mieleen? Noh, tässä olisi tämmöinen kuva-arvoitus: Minkä sormen jouduin repimään irti ja mistä? Oikea vastaus voittaa jotain pientä ja toivottavasti kivaa. Jätä kommentti ja sähköpostiosoite.


Ja jos jollain ois hyvä keino saada pieni pikaliimaläntti pois lakanoista, niin olisin myös kovin kiitollinen. Siis ihan muuten vaan kyselen. Kaverin puolesta. Tiedättehän.

-Tiina

3 kommenttia:

  1. Hahhaa! Itse liimasin kerran kaksi viereistä sormea koko matkalta yhteen!(?!?) :D En muista kyllä mitkä sormet olivat... kuvan perusteella oma keskisormeni olisi tarttunut tuohon reiälliseen nappikorvikseen! Veikkaan, että sulle kävi myös niin! julia.kaasonen@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Hienoja koruja!

    Hah mä muistan, kun pari vuotta sitten pilasin meidän keittiön vahakankaan pikaliimalla. Yöllä jotain siinä liimasin, enkä vaivautunut ottamaan mitään alustaa. Puoli putelia liimaa levisi vahakankaalle, ja hätäpäissäni yritin vielä poistaa sitä talouspaperilla (huom! tämä tapahtui yöllä!) :D Aamulla joku lapsista kysyi ihmeissään, että mitä pöytäliinalle on tapahtunut. Mä vastasin tietysti, että mä pilasin sen pikaliimalla. Lapsi katsoi muhun hyvin moittivana ja sanoi: "äiti, sä oot ite sanonut, että AINA ASKARRELLESSA PITÄÄ OLLA ASKARTELUALUSTA!!!" No niinpä :D :D

    VastaaPoista