Sivut

torstai 28. heinäkuuta 2016

Pitsapussukka


Arvoisa eksäni täyttää tänään vuosia (Moikka M! Hyvää synttäriä!) Otettiin kyseisen rakkaan eksän kanssa tää iän ikuinen "pysytään kavereina"-läppä tosissaan ja pääsen edelleen pätemään mm. synttärikakun leipomisen merkeissä. Samalla kun keksin mielestäni hirvittävän nerokkaan kakkuidean (josta tuli sitten loppujen lopuksi niin napakka "Pinterest Fail", että siitä EI tule kuvaa tänne) niin keksin myös tehdä samaa sarjaa pussukan. Ei kai niitä voi olla ikinä liika? Eihän..?


Pitsapussukka
Ohje: omasta päästä
Koukku: 3mmKyllähän sen pitsaksi tunnistaa? Ensin virkkasin keltaisen "juuston", sitten täytteet ja kiinnitin ne juustoon. Seuraavaksi virkkasin punaisen tomaattisoosiksi ja sen laidalle pitsapohjan. Sitten erillisenä saman kokoinen takakappale samalla värillä kuin pitsapohja. Päällisestä tuli mukavan jämpti, kun tuli suurimmaksi osaksi kaksinkertainen, joten takakappaleeseen ompelin myös akryylihuopaa.


Vetoketjun kiinnitys meni vähemmän kuin siististi. Huomattavasti vähemmän kuin siististi. Siksi saatte kuvan ainoastaan vetoketju kiinni. Pidetään tiukasti yllä huolellisen työn illuusiota. Niin, paitsi että paljastin just sen. Kohtuullisen kehno suunnitelma, vaikka itte sanonkin.


Pitsassa on täytteenä vihreetä paprikaa, oliivejä (yök), pinjansiemeniä ja katsontakannasta riippuen tomaattia tai (seitan)salamia. Suosittelen vegemakkaraksi näkemään. Mmm.. pitäsköhän tehä pitsaa? Mutta ilman oliiveja! Oon just ja just ok sen asian kanssa, että maailmassa on ylipäätään oliiveja, mutta siihen se jää. Mutta M tykkää oliiveista, joten suostuin lankaversiona niitä hänen pitsaansa laittamaan. 

Että osaakin ottaa kupoliin ruma kakku! Etenkin, kun viime vuonna tein herralle ehkä maailman hienoimman kakun. Mitä opimme tästä: käytä aina valmiita Star Wars-kakkukuvia, äläkä käy kikkailemaan.

-Tiina

8 kommenttia:

 1. Ihan loistava! Ja kivan oloinen blogi, miepä jään seurailemaan :)

  VastaaPoista
 2. minäkin luulin, että inhoan oliiveja, kunnes päätin antaa niille mahdollisuuden.
  sen jälkeen tapahtui huikeita, ja nykyään ne menee alas melkein itkemättä.

  ja pussukka on söötti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Mie oon vvuosien varrella pari kertaa yrittänyt syödä oliiveja, mutta ei helv.. Suolakurkkuja aikanaan opettelin syömään niin hyvin, että nykyään niihin tulee himo. Oliivien ja miun suhteessa en nää samaa kehityskaarta tulevan :D

   Poista