Sivut

torstai 18. elokuuta 2016

Leolaukku


Tämä laukku on odotellut viimeistelyä jo tovin. Virkkaukset oli virkattu jo pari-kolme viikkoa sitten, mutta laukku odotteli viimeistä muotoaan. Siihen piti tulla tekonahkainen pohja, mutta ei se sitten näyttänytkään niin hyvältä, kuin suunnittelin. Eli perinteisemmin mentiin. Mutta ehkä seuraavaan laukkuun sitten?


Koukku: 1,75mm
Langankulutus: n. 210g


Ohjeesta poiketein tein kaksi mustaa pylväskerrosta, sekä yhden kiinteiden silmukoiden kerroksen loppuun. Jostain kummallisesta syystä käsiala tiukentui työn jatkuessa, eli alaosa oli yläosaa leveämpi. Mutta kun nappasi pohjan kulmat sisäänpäin, niin tämäkin ongelma poistui täysin! Eli oikeastaan ihan hyvä virhe.


Sangan punos(?) ja vetoketju perinteisesti Merletosta. Saman mallisia laukkuja oon tehnyt jo kolme: lemppari laukkuni camo-siksakin, siksak-laukun ja toki sinkku-laukun, joka jäänyt vähän vähemmälle käytölle. Omaan käyttöön nuo olan yli viskattavat vaan on kätevimpiä, siksi tuntuu valmistuvan yksinomaan niitä. Ja eihän laukkuja voi olla ikinä liikaa? Eihän? Tähän laukkuun tein myös pienen kännykkätaskun sisälle. Tuo vetoketjun vetimen letti juolahti mieleen camo-siksaklaukkua tehdessä, ja totesin sen käteväksi. Helpompi operoida ketjua letistä nykimällä.


Tämä pylväillä virkkailu ei ole (vielä) ihan miun leipälaji. Osaisko joku viisaampi kertoa, miksi tuo alotus lähtee tuolla tavalla kiertymään? Onneksi tuota laukkua voi sitten aina pitää "ruma puoli" itseään vasten. 


Jäi kyllä todella tyytyväinen fiilis tästä laukusta. Veikkaan, että pääsee kyllä ahkeralle käytölle. Helppo yhdistääkkin tuota minttua, harmaata ja mustaa miun mustaa, harmaata ja farkkua täynnä olevaan vaatevarastoon.

-Tiina


8 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän hieno, wau! Oliko vaikea tehdä? Onko tuollaisen tekeminen ihan kauhee lankahärdelli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oon kyllä itekkin tosi tyytyväinen.
   Ei se hirveen vaikea ollut, itselle vaan tosiaan toi pylväillä kuviovirkkaus on vielä vähän tuntemattomampaa, niin käsiala on välillä vähän..arvaamatonta. Mutta koko ajan joutuu ohjetta katsomaan, että mites monta ja minkä väristä pistetään. Mutta ah niin palkitsevaa <3
   Miulla meni aluks langat koko ajan ihan solmuun, mutta sitten hidastin vähän tahtia, ja katoin tarkkaan lanka kerrallaan, että ei mee kovin kierteelle, niin suurin härdelli tuli vältettyä. Mutta ainahan nuo kirjohommelit vähän härdelliksi menee :)

   Poista
 2. Minä laitan sen rivinvaihtorivistön joko oikealle tai vasemmalle puolell pystysaumaksi,niin ei näy.Ihana laukku.Minä aloitin tuolla pylväsvirkkauksella ja tykkään siitä enenmmän kuin kiintein silmukoin virkkaamisella,sillä saa nopeammin valmista.Harkinnassa olisi siirtyä puuvillalangoista kalalankoihin.Mitä virkkuukoukkukokoa käytät kalalankojen kanssa+

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie jätin tuolle takapuolelle just sen takia, että pystysaumaksi ei ois oikein käynyt, kun syystä x miulla menee tuo "sauma" vinoon. En tiiä mikä käsialavirhe sekin miulla on.
   Tässä työssä käytin 12 säikeisen langan kanssa koukkua 1,75mm (joka ohjeessakin suositellaan). Käytän aina 12 säikeisen kanssa joko sitä, tai 2mm. Aika usein 2mm. Muun paksuisia kalalankoja miulla ei olekkaan.

   Poista
 3. Tää on todella hieno laukku! Näitä sun virkkuutöitä katsellessa tahtoisin itsekin alkaa virkkaamaan (vaikkakin se ei oikein koskaan ole ollut mun juttu).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!
   Ja tartu vaan ihmeessä rohkeesti koukkuun, kyllä se sieltä alkaa ajan kanssa luonnistumaan.

   Poista
 4. Voi ei miten hieno! En kauheesti normaalisti lämpeä eläinkuoseille mutta tää on upea :D Ihan mielettömän kaunista virkkausjälkeä sulla! Pitääkin lisätä blogi seurantalistalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Mie myönnän, että miusta löytyy sen verran sisästä "pubi-Ritvaa", että (jotkut) eläinkuositkin puhuttelee ;)

   Poista