Sivut

maanantai 6. kesäkuuta 2016

Vegaaninen kääretorttu

Oon kuullut toinen toistaan uskomattomampia tarinoita aquafabasta. Mitä se on? Niin siis se neste, mikä valutetaan ulos, jos vaikka ostetaan purkissa kikherneitä. Joku järkevä oli joskus tajunnut, että sehän samperi vaahdottuu! Uskomatonta. Ite tuun taas vähän jälkijunassa, ja oon vasta pari päivää tehny kokeiluja kyseisellä ihmeaineella.


Eka kokeilu ei ollu sen enempää, tai vähempää, kuin vegaaninen kääretorttu! Hemmetti, en oo syöny kääretorttua yli kymmeneen vuoteen! Kaveri  Tässä ohje tähän mennessä onnistuneimpaan versioon:


Vegaaninen kääretorttu

Yhden kikhernepurkin neste (miulla käytössä go green)
1,5dl sokeri
1 dl perunajauho
1dl venhnäjauho
2tl leivinjauhe

Uuni esilämpimään 225°

Vaahdota kikherneliemi. Joo'o! Se ihan oikeesti vaahdottuu! Käytä toki tehosekotinta, ettei iske jännetulehdus ranteeseen. Lisää sokeri ja vatkaile vielä. Lisää kuvat aineet ja sekoita.

Levitä uunipellille. Paista 225° n 6min.

Kumoa torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

Täyte:

Kuningatarhilloa

1 x "jämäkkä soijavispi" Kamomillan konditorian ohjeella (klikkaile tästä sinne)
(eli 1prk alpron vispiä ja 0,25tl agar agaria keitetään, annetaan kylmetä, makeutetaan ja vispataan)

Levitä torttulevyn päälle ohuehkosti hilloa ja jämäkäksi vispattua vispiä. (Helpoimpi rullata, jos ei ihan hirveetä kekoa ole täytteitä).

Rullaa nätiksi tai vähemmän nätiksi rullaksi. Leikkaa reunapalaset pois, että torttu näyttää nätimmältä. Syö reunapalaset. Kuorruta vispillä, joka jäi täytteestä yli. Jos vispiä jää edelleen (miulla jäi), niin pursota vaikka suoraan suuhun. Tai vaikka kaakaon/kahvin päälle.

Syö. Kutsu kavereitakin syömään. Tai syö kaikki ite, sekin on aina hyvä idea.

Huom: Tässä on niin vähän venhnäjauhoja, että oon aika vakuuttunu gluteenittoman version onnistuvan korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Jos millon kokeilen, niin raportoin! Samoin jos joku sattuu kokeilemaan, niin pistättehän raportoiden. Kiitos.


Ensimmäinen kikherneliemikokeilu päätty vähän traagisesti. Se hemmetin liemi ei meinannu vaahdottua ollenkaan + lensi vielä pitkin keittiöntasoja, kun käsi lipes. Tässä ilmeisesti ongelmana oli se, että yritin vaahdottaa nesteen ja sokerin samaan aikaan.


Seuraava onnistu muuten hyvin, mutta olin kikherneitten sijaan ostanu vahingossa PUNASIA LINSSEJÄ! Mutta: go greenin punaisten linssien neste vaahdottuu myös! Tästä tein myös gluteenittoman, eli laitoin pelkkiä perunajauhoja 1,5dl. En tiedä miksi. No, tämä oli täysin ohjeajan uunissa, mutta paloi vähän päältä. Meinasi lentää seinään, mutta koska en ollut yksin kotona, niin jouduin kylmän rauhallisesti vähän rapsuttelemaan palaneita kohtia päältä ja torttua rullalle. Rullaus oli myös vähän haastavaa, mistä opin myös ettei täytteitä kannata laittaa määräänsä enempää. Ja että tietyn merkkinen mansikkahillo kutittaa miun suuta.


-Tiina

11 kommenttia:

  1. Kerrassaan herrrkullisen näköistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Himputin hyvää onkin! Voi kääretorttu <3, en ees tajunnu että sitä oli niin ikävä.

      Poista
  2. Mä EN saata uskoa, että papujen liemi vaahdottuu!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie ymmärrän! Mieki olin lievästi sanottuna skeptinen asian suhteen :D

      Poista
  3. Mä en ole syönyt kunnollista kääretorttua yli 20 vuoteen. Olen kyllä kokeillut vaikka mitä, mutta onnistumatta. Tätä on pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti onnistuu hyvin! Joku tuolla facebookin sipsikaljavegaaneissa postas jo eilen kuvan tällä ohjeella tekemästään, eli todistettavasti joku muukin onnistunut kuin mie :)

      Poista
  4. Hyvä ohje muna/maitoallergiselle, täytyy kokeilla, kiitos!

    VastaaPoista
  5. Oi, näyttääpä hyvältä. Pitääpä tallentaa muistiin tämä resepti. :)

    VastaaPoista
  6. Voi kiitos ohjeesta <3
    Täällä vilja- ja kananmuna-allergikon äiti on miettinyt päänsä puhki mill akorvaisi leivonnassa kananmunat niin että oikeasti toimisi.

    VastaaPoista
  7. Kuinka suurelle uunipellille tämä ohje on tehty?

    VastaaPoista