Sivut

lauantai 22. lokakuuta 2016

Donitseja pienelle kahvilan pitäjälle


Vanhimmalla ystävälläni (ollaan tunnettu ala-asteen kolmannesta luokasta asti) on vajaa 2 vuotias herttainen taapero, kenen yksi lemppareimpia leikkejä on kahvilan pitäminen. N:llä on huoneessaan ihana pieni pinkki pöytä ja muumi-astiasto. Viime Lappeenranta-reissulla mielessäni totesinkin, että pienen kahvilan pitäjän kahvilasta puuttuu tarjottava, eli järjestin itselleni tekosyyn näpräillä pientä kivaa.


Virkattuja donitseja on tullut vastaan ainankin facebookissa ja instagrammissa, ja sieltä ne on jääneet takaraivoihin kummittelemaan. Tuo Fannyn talossa oleva ohje on ainankin todella hyvä, suosittelen! Hyvän näköisiä donitseja tuli, vaikka itte sanonkin. Pariin iskin "strösseleitäkin" (langalla), mutta nuo värikkäimmät miusta oli kivoja sellaisinaan. Donitsien kaveriksi myös muutama pipari, kohtahan alkaa jo piparikausi.


Donitsit
Lanka: Essentials Cotton DK / Rico Design
Koukku: 3mm


Piparit
Ohje: omasta päästä
Koukku: 3mm


Ennen kahvipöytään pääsyä tuotteet laatutarkkailtiin useampaan kertaan. Lahjapussista pois ja takaisin. Niitä pääsi myös mie ja N:n äiti maistelemaan ja hyväksi toteamaan, ennenkuin pääsivät kahvipöytään asti. Hyvä mieli kyllä tuli kun taapero aidosti tykästyi lahjaan.


Tovi siinä istuttiin pienen kahvilanpitäjän kanssa kahveilla ja donitseilla. Piparit usein tarjoiltiin donitsien päältä. Välillä myös donitsien päällä oleville pipareille kaadettiin kahvia. Selkeää innovaatiota ilmassa!


Äitinsä sai välillä vapautuksen, ja nukke pääsi kahvipöytään. Äitinsä vähän kyllä epäili, että pääsee jatkossa istumaan entistä enemmän kahvipöytään, kun pienellä kahvilan pitäjällä on nyt tarjottaviakin. Heh, ole hyvä ja anteeksi. Kieltämättä jäi kyllä vielä mietintämyssyn alle lisää virkattuja herkkuja N:n kahvilaan.


-Tiina


2 kommenttia: