Sivut

tiistai 16. helmikuuta 2016

Murheenkryyni-tossut

Miten hankalaa on tehdä kaksi samankokoista tossua samalla ohjeella? Yllättävän hankalaa!
Malli: Crocodile Stitch Boots (maksullinen ohje)
Lanka: 7 veljestä Aapo, 2 kerää (Rouva Pomon ostama)
4mm koukku
6 kannallista nappia (Rouva Pomon ostamat)


Kuukausia sitten Rouva Pomo näytti kuvaa tossuista ja kysyi, olisiko mahdollista tehdä hänelle semmoiset. Tietenkin on! Löysin vielä kyseiseen kuvaan kuuluvan ohjeenkin, eli tähän asti kaikki meni mallikkaasti. Toki pyynnöstä toteutukseen meni melkoisen kauan, mutta kuitenkin!

Ensimmäisen tossun teko oli hidasta ja ohje aiheutti pientä pään raapimista, mutta valmista tuli. Seuraavan tossun kohdalla olin selkeästi liian itsevarma ohjeen ymmärtämisen kanssa, koska käsiala oli huomattavasti löysempää. Se tossu olisi sopinut paremmin miun siroon 40-41 jalkaan, mutta tässä haettiin Rouva Pomon 36-37 koipeen sopivaa... Seuraava versio tossusta nro. 2 näytti vaan, noh, oudolta. Muuten "normaalilla" käsialalla, mutta kavennukset oli ihan järkyttävän kireitä. Taas purkuun ja uudestaan, uudestaan. 

Harmi, etten tajunnut ottaa epäonnistuneista kuvia! Pitää nyt blogin pitäjänä muistaa myös ottaa "out takes"-kuvat.

Ystävänpäivän iltana sitten vihdoin päätin selättää sen toisenkin tossun, ja HA! Valmista tuli! Ja ainankin melkein saman kokosetkin! Voi sitä onnistumisen riemua. 

Opinpahan näiden tossujen ansiosta crocodile stitchin. Sain myös vaivan palkaksi vielä Rouva Pomolta lahjakortin Merlettoon. Ja sain ohjeen jatkossakin käytettäväksi.Voisin kuvitella ainankin äitini haluavan moiset tossut. Ehkä punaisena/vihreänä ja nappien tilalle kulkuset. Äitini on henkeen ja vereen joulu-ihmisiä. Mutta siitä ehkä myöhemmin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti