Sivut

keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Blogin aloitusta ja sinkkulaukkua.

Mites nämä tämmöiset blogit aloitetaan? Joskus vuosia sitten pidin muutaman hetken käsityöblogia, mutta sitten se vaan jäi. Nyt "oikeasti aikuisena" kävi asia kiinnostamaan uudelleen.

Josko aloittaisin viimeisimmän valmistuneen käsityön esittelyllä?"Sinkkulaukku"
Ohje: Molla Mills - Suuri Käsityö 2/2016
Liina kalalanka - musta ja valkaistu valkoinen
2mm koukku

Molla Mills lisäsi instagrammiinsa 11 viikkoa sitten kuvan laukusta, jossa luki "single" ja siitä asti olen odotellut tätä helmikuun Suuri Käsityö-lehteä hullun kiilto silmissä. Perjantaina töistä tullessa kyseinen julkaisu vihdoin odotteli postilaatikossa. Mitäpä sitä parhaimmassa iässä oleva sinkkunainen muuta sitten viikonloppuna tekisikään, kuin sormet hoosiannaa huutaen virkkailisi laukkua?

Tiistaina sitten jäi suunniteltu salitreenikin välistä, kun piti päästä Merlettoon vetoketjuostoksille. Sain taas iloista, innostunutta ja asiantuntevaa palvelua, kuten muinakin kertoina Merletosta tämän uuden yrittäjän aikana. Mukaan tarttui vetoketjun lisäksi putkiloimaista satiini(?) nauhaa (älkää kysykö, en mie tiiä mitä se oli), joka päätyi letitettynä kassin hihnaksi. Vuorikangas löytyi kaappien kätköistä.Ei se kai auta, kun joku viikonloppu poistua neljän seinän sisältä lankavuoren keskeltä, ja testata laukun toimivuutta!

....

Miksi blogi ja mitä sinne kirjoitellaan?

Idea blogiin lähti itse asiassa Rakkautta & Mamarkiaa-blogia pitävän Marin ehdotuksesta. Mari on ollut jo vuosia miun rakkaimpia ystäviä. Kun Mari mietti omalle blogilleen nimeä, niin keksikin ensin miulle. En uskonut tosin tarvitsevani sitä, mutta kuten sanovat: "siitä se ajatus sitten lähti".
Blogi tulee mitä suuremmalla todennäköisyydellä olemaan käsityöpainotteinen. Joskin useampikin vegaaniherkku saattaa matkan varrella esiintyä, olen myös hyvin herkkupainotteinen. Käsityötkin tulevat olemaan "vegaanipainotteisia", joskin muutamat villalangat saattavat myös näkyä. Huono vegaani, tiedän. Mutta esimerkiksi tälläkin hetkellä on Rouva Pomolle tekeillä töppöset hänen ostamistaan villalangoista. Äidinkieli ei ollut allekirjoittaneen vahvimpia aineita koulussa, se tulee valitettavasti näkymään myös ulosannissa.

Tervetuloa seuraamaan, toivottavasti myös kommentoimaan.

Kiitos,
Tiina


7 kommenttia:

 1. Upea laukku! Onnea uudelle blogille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, toivottavasti pysyy julkaisuinto :)

   Poista
 2. Onpa kätevästi tehty pussukka :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Merleton omistaja kommentoikin, kun mie menin vetoketjuostoksille "No sähän olit nopee, se lehtihän vasta ilmesty!" :D

   Poista
 3. Voisitko tehdä postauksen viime vuoden aikana tekemistäsi käsitöistä? Tiedän, että niitä on paljon, mutta vaan kuva ja teksti mitä, miks ja kenelle. Jos joku haluaa tarkemman ohjeen johonkin, niin hän varmaan sitä sitten kysyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea, kiitos :) Pitää jossain kohtaa katsella. Suurin osa kuvista vaan taitaa olla vanhan puhelimen uumenissa.

   Poista
 4. Onnea blogille! Teit sen mitä minä mietin, mietin ja edelleen mietin. Olen kova lukemaan muiden tekstejä ja ihailen tekeleitä. Kuvittelen blogin pitämisen vievän liikaa aikaa käsitöiltä :) Ehkä minäkin vielä jonain päivänä. Todella hyvä vetoketju pussukan ohje ja ihailin samaa single laukkua, muttei mätsää meikäläisen siviilisäätyyn. :D

  VastaaPoista