Sivut

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Hyvää äitienpäivää! (lasinaluset ja maailman helpoin suklaamousse)


Koukku: 3mm

Äiti vaihtoi jokin aika sitten keittiönsä väritystä sinisestä enemmän valkoiseen ja harmaaseen. Pinkeillä tehosteilla. Siis leivänpaahdinta ja rikkaimuria myöten pinkeillä "tehosteilla". Heh, äitillä lähtee helposti ns. mopo keulimaan. Huomaan myös aika hyvin perineeni saman luonteenpiirteen


Hyviä syitä tehdä suklaamoussea: piti saada kuvausrekvisiittaa. Eli todellakin tein moussea ainoastaan kuvaamista varten. Tietty myös söin sen (kaiken), mutta motiivit kokkaamiseen oli blogikuvailuissa. Toki hyviä syitä olisi myös ollut: tekee mieli, tai: oli ainekset. 


Maailman helpoin vegaaninen suklaamousse:

n. 65g tummaa suklaata
(tätä voi laittaa enemmän, ellet ole sattumoisin syönyt kyseisestä 100g levystä 35grammaa jo etukäteen)
Vaniljasokeria

Vispaa vispi. Laita vaniljasokeria. Sulata suklaa. Yhdistä vispaten. Pistä pursotuspussiin ja pursota lasiin. Koristele. Syö. Syö toinen. ÄLÄ mene jumpalle pian moussen syömisen jälkeen, ellet toki satu pitämään mousse-röyhyistä.
....


Tein muuten tuolla samalla kukkamallilla viime kuussa mummon 97v kortin. Meiän teräsmummo! Asuu edelleen yksin omassa kodissaan, vaikka ikävuosia on melkein sata. Kotin kukkaseen 2mm koukku ja lankana joku vuosikertakerä Novitan Kotiväkeä.

-Tiina


4 kommenttia:

 1. Hauska ja hyödyllinen kuvausrekvisiitta tuo Mousse :) Kävin täällä aiemmin ihailemassa shortsejasi, mutta silloin jäi kommentti jättämättä. Kirjoituksistasi tulee hyvälle tuulelle :) :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos suklaamoussen ohjeesta, tuli kuin tilauksesta :D.
  Ihanat nuo lasinaluset. Simppeli mutta erittäin kaunis malli.

  VastaaPoista
 3. Aina löytyy joku hyvä syy tehdä suklaamoussea (ja syödä se). ;)

  VastaaPoista
 4. Hihhi minäkin oeln huomannut omaavani tuon luonteenpiirteen :D Ihanat lasinaluset! Ei olisi muuten hullummat värit meidänkin keittiöön :)

  VastaaPoista