Sivut

maanantai 9. toukokuuta 2016

Iäisyydeltä tuntuva SikSak


Muutama ilta sitten puistossa mölkyn pelaamisen väliajalla se tapahtui: se on vihdoin virkattu loppuun! Huh, uskomatonta. Sitten vaan kaapin pohjalta puuvillakangasta vuoriin ja Merlettosta vetoketju ja hihnan punos.


SikSak-kassi
Malli: "Omasta päästä", mutta vahvasti inspired by Molla Mills
Koukku: 2,5mm

Väreinä luonnonvalkoinen, musta ja vahinko-tummansininen. Ihana aurinko vaalensi luonnonvalkoista vielä vähän valkoisemmaksi.


Ei näillä keleillä viittinyt edes vuoria, hihnaa ja vetoketjua sisällä kiinnittää. Ompelin vuorin oikeen kokoseksi "pussukaksi", pakkasin neulan ja lankaa mukaan ja suuntasin puistoon. Ah, kesä! Toki tätä ennen dippasin itseni spf kolmeenkymmeneen (naamaan spf 50), koska jos oisin yhtään valkoisempi, niin miusta näkis läpi. 


Tässä yksi syy, jonka takia myös hidastu: iski joku äkillinen värisokeus, ja muutama raita tuli mustan sijasta tumman sinisellä. Noooooh, virheet lisää luonnetta. Eikö? Työn tosiaan alotin 21.2. (olo on kyllä, että oisin tehny tätä jo vuoden) ja ensin menikin ihan suht sutjakkaasti, mutta pikkusormen murtuminen toi jo useemman viikon tauon. Ei taipunu sormi tommoseen hienomotoriikkaan ei sitten niin ollenkaan.

Kuten miun blogin instan seuraajat on huomanneet (tai no osan noista huomanneet), niin tässä tekovaiheessa siksak-kassi on käynyt mm. 
*Fafa'sissa falsuilla
*Pyynikin näkötornilla munkilla
*Tredussa pääsykokeissa
*Koskipuistossa kässätreffeillä
*Sorsapuistossa pelaamassa mölkkyä


-Tiina

7 kommenttia:

 1. Onpas ihana kesälaukku 😊.
  Kiitos inspiraatiosta, voisi tehdä itselle pikkulaukun. Minkä kokoinen toi sun laukku on? Olitko sä ennen vuori kangasta ommellut kassin sivusaumat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tossa ollut sivusaumoja. Virkattu yhtenä pötkönä. Ainoastaan pohjasauma piti ommella :)
   Kassi on noin 20cm x 24cm

   Poista
  2. Aloitin tekemään itselle myös kesälaukkua 😊. Mutta mulla tuli nyt tenkkapoo enkä tiedä kuinka jatkaisin... Olen nyt vaiheessa että tein valkoisella sen puolikkaan vinoraidan (eli olen tehnyt koko kierroksen valkoisella) ja nyt pitäisi tehdä se toinen puolikas raidasta. Kuinka sä olet sitten jatkanut sen valkoisen kierroksen jälkeen? Saitko sä yhtään selvää mun selostuksesta? (olen tehnyt nyt kokonaan sen mukaan mikä sulla oli ohje kuvana mutta mietin että kuinka siitä jatketaan että tulee se vinoraita kokonaisuudessa). Kiitos paljon!

   Poista
  3. Pistätkö Jonna sähköpostia mieiteblogi (a) gmail.com, niin katotaan jos osaisin auttaa :)

   Poista
 2. Kiitos selvennyksestä 😊. Jos tästä saisi inspiraation ja tekaisi itselle myös kesä/ilta laukun 😃.

  VastaaPoista
 3. Kaunista jälkeä, mutta ole varovainen, sillä Molla Mills on tarkka omista malleistaan, ettei tule tekijänoikeustilanteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Eihän tässä ole muuta Molla Milssiä, kuin tieto siitä miten siksakkia ylipäätään tehdään, mutta kiitos huomautuksesta :) Poistan varmuuden vuoksi kuvan muistiinpanoistani väärinymmärrysten välttämiseksi.

   Poista