Sivut

keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Vegaaniset rahkapullat

Välillä leivotaan! Käsitöissähän on yksi ainoa huono puoli: niitä ei voi syödä.



Vegaaniset rahkapullat

2,5dl soijamaito

1tl kardemumma
0,5dl sokeri
1pss kuivahiiva
suola (ripaus)
70g sininen keiju
n 7dl vehnäjauhoja


Soijamaito vähän kädenlämpöstä lämpimämmäksi. Kardemumma + sokeri + suola joukkoon. Pari desiä jauhoja + kuivahiiva. Kunnon vatkaus. Lisää jauhoja + keiju, vähän vaivausta. Loput jauhot ja semmonen viiden minsan vaivaus. 


Puolen tunnin kohotus. Taikina pyöreiksi pulliksi ja pellille. Tee joko normaalin ihmisen järkevän kokosia pullia, tai melkein pään kokosia niinku allekirjottanut. Noita miun tuli yhteensä kaheksan.. 

Noin vartin kohotus. 

1prk (400g) alpron go on "rahka" (klick)
2tl vanijljasokeri
Pikkunen luraus sitruunamehua


Pulliin esim. mukin pohjalla kuopat. Ite käytin muumimukia. Kahvikuppinahan muumimukeista ei tuu kuin paha mieli. Miulle.




Rahkatäyte kuoppaan ja pullat uuniin. 225° 10min. Anna ihan hetki jäähtyä. On muuten ihan saamarin kuumaa se rahka.

Huom. Koemaistajan maun mukaan rahkatäyte ois saanut olla äklömakeempaa. Eli sokeria lisää.

-Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti