Sivut

tiistai 24. toukokuuta 2016

Vihispussi - ohjeistus


Tuli muutama kysely tuosta puolentoista kuukauden takaisesta vihispussista, niin päätin sitten tekaista mahdollisimman kansankieliset ohjeistukset. Oon ite melko yksinkertainen, niin arvostan suuresti mahollisimman yksinkertaiseksi tehtyjä ohjeita. Tai ainankin toivon, että tää on tarpeeksi yksinkertaisesti selitetty - palautetta otetaan vastaan! (Siis kohteliasta palautetta)

Juu-u, postasin tosiaan k.o. pussukan kuvan Facebookin "sipsikaljavegaanit"-ryhmään ja vuorokaudessa se sai yli 1600 tykkäystä/reaktiota! YLI TUHAT-KUUS-HITON-SATAA! Eli rakkaat sipsarit, this is for you:


Tarvikkeet:
2 x vihis kääreineen
12cm vetoketju
Valkoinen puuvillakangas (2x 15x16cm)
Kristallimuovia (2x 15x16cm)
Vuorikangas (2x 15x16cm)
Sakset (en muovin takia suosittele kangassaksia käyttämään)
Teippiä
Ompelukone ja -lankaa

(Kankaiden koko valikoitui kristallimuovin "kääreen" ruudukoiden mukaan. Eli sen, miten kristallimuovia oli helpoin leikata)

1. Poista 2 x vihis nätisti pusseistaan. Älä revi esim. hampailla auki. Suosittelen sisällön hävitykseen esim. soijanakki + sinappi + ketsuppi + kurkkusalaatti -comboa, tai savutofu + sinappi + ketsuppi + kurkkusalaatti -comboa.

1.
2. Leikkaa vihispussit niin, että vaan etupuolet jää käteen. Hyvä nyrkkisääntö on jättää "mahdollisimman paljon vihreetä" myös sivuille. Etenkin sivuille.

2.
3. Pese rasvat pois pussista. Ite huomasin ihan yleispuhdistusaines
uihke + talouspaperi -combon toimivaksi. Myös vanha kunnon tiskiharja + tiskiaine toimii erittäin mukavasti.

4. Nyt on hankala.. Aseta päällekkäin puuvillakangas ja vihispussi. Teippaa yläreunasta (miksi teippi? koska ei tähän oikein voi hakaneuloja käyttää. Laita vielä kristallimuovi päälle (vihiksen "nurja" puoli puuvillakangasta vasten ja "oikea" kristallimuovia) ja yläreunaan vielä vähän teippiä. Toista toisen kanssa. (Välihuomio: ensimmäisiin pussukoihin tuli tähän kohtaan semmoinen välivaihe, missä ompelin nämä kiinni toisiinsa, mutta totesin myöhemmin tämän turhaksi.)

4.
5. Katso vetoketjulle haluamasi kohta. Kato kuitenkin, että vetoketju on melko keskellä. Ja vetoketju hampaat vihislogoa päin! (Vilkase kuvasta) Ompele vetoketju kiinni. Joo-o, vetoketjun ompelu on aina vähän jännittävää, mutta hyvin sie vedät!

5.
6. Toista toiselle puolelle. Katso, että molempien puolen kääreet on linjassa keskenään. Eli että ovat nätisti päällekkäin.
6.
7. Sitten vuori! Vuorikangas vetoketjun päälle, kuvan osottamalla tavalla. Ja taas surautat ompelukoneella. Toista toiselle puolelle.
7.
8. Noniin! Sitten avataan pussukka niin, että on puuvilla+kääre+muovi -puolikkaat vastakkain ja vuorin puolikkaat vastakkain. Sitten katsotaan kohta, mistä käydään ompelemaan. Kangasta on ympärillä vähän ylimäärästä vs. käärepaperi. Katot ompelukohdan niin, että varmasti tulee ommeltua kääreen päältä.
8.
9.  Ompele ympäri. Jätä vuorin alareunaan kääntöä varten aukko. Huom. JÄTÄ VETOKETJU AUKI!  Potuttaa huomattavasti vähemmän, kun ei turhaan tarvii käydä purkamaan, että saat ketjun avattua ja pussin käännettyä.

9. Ompelun jälkeen näyttää tältä
10. Leikkaa ylimääräset kankaat reunoilta.
10.
11. Humpsauta pussi vuorin aukosta läpi ja ympäri
11. Tältä näyttää puolivälissä humpsautusta.
12. Taita vuorin aukon reunat sisälle päin ja ompele kiinni.

12.
13. Tunge vuori pussukan sisään ja VALMIS!

13.
14. Ota kuvia pussistasi ja esittele ylpeänä sosiaalisessa mediassa. Instagrammiin jos heität #vihispussi ja #mieiteblogi niin miekin ehkä näkisin ne. Ja hirveen mielelläni näkisinkin! Jos siulla on esim. salainen instatili niin pistä miulle instagrammin direct messagena kuva @mie.ite.blogi. Kiitos paljon!


Palautetta otetaan mielellään vastaan! Muutamaan mahdolliseen kysymykseen vastaan heti:
Teetkö sie aina tolleen vähän miten sattuu? 
-Kyllä
Ootko huomannu, että toi siun ompelujälki on vähän miten sattuu? 
-Kyllä, valitettavasti. Mutta ehkä tämä tästä harjaantuu!
Tiesitkö, että ton vois tehä helpommin? 
-Oon aika varma, että voi. Mutta kerro ihmeessä miten! Oon enemmän kuin kiitollinen.
Tiesitkö, että muutki on tehny näitä oheistuksia?
-Tiesin! Mutta kyllähän tänne internettiin ohjeita mahtuu.
Tein tällä ohjeistuksella lihapiirakan kääreistä pussukan, näytänkö siulle?
-Ei tarvii kiitos :) Ainoastaan julkeaa vegaanipropagandaa! Hah

-Tiina
.

3 kommenttia:

 1. Kiitos! Tee vaan lisää kaikenlaisia ohjeita. Het iski inspis. Kiva, kun on huumoriakin näin totisessa hommassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos :)
   Jos koukku pysyy kädessä, niin tuolta löytys tommonenkin "suurinpiirtein ja sinne päin" ohje:
   http://mieiteblogi.blogspot.fi/2016/02/vetoketjusta-aloitettu-pussukka.html

   Poista
 2. Hei, ihana ohje. Vähän sinnepäin on ihan ok. Tutkailin tässä jos alkais tekemään jotain pussukka johon tuota kristallimuovia tulee. 🤗

  VastaaPoista