Sivut

lauantai 18. kesäkuuta 2016

Knit in Public Day ja piilotetun lahjakortin metsästys.

Osallistuin tänään Tampeen Lankamaailman neuletapahtumaan. Hetken tosin harmaata ja märkää säätä ikkunan läpi silmäiltyäni liian lyhyiden yöunien jälkeen mietin, että kääntäisin vaan kylkeä ja vetäisin lisää unta kupoliin. Mutta Tampereen Lankamaailma mainosti piilottaneensa 3 x 30€ lahjakorttia + lupaili hyvää alea KIP-tapahtumaan osallistujille, eli loppujen lopuksi ittensä motivoiminen liikkeelle oli yllättävän helppoa. Kahvia vaan naamariin, ja käsityöt laukkuun.


Eipä ole muuten ikinä Lankamaailma tuntunut niin isolta, kuin kirjekuorta ettiessä! Ensimmäinen onnekas taisi löytää lahjakorttinsa alle kymmenessä minuutissa. Mie sahasin edes takasin lankahyllyjen välissä tunnin. TUNNIN! Ei vaan pystynyt luovuttamaan, vaikka epätoivo iskikin kerran jos toisenkin. Mutta! Sitkeä työ palkittiin, ja vihdoin tajusin yhen pöydän mallinuken baskerista kurkistavan jotain ylimääräistä. Niin, enkä siis ollut kyseistä pöytääkään tiiraillut kuin palttiarallaa kakskymmentä kertaa.


Ei se ihan näin hyvin ollut esillä sentään. En oo ihan niin sokea. Yksi kulma pilkisti kortista. Voi jestas sitä voittaja-fiilistä! Etenkin näin (toistaiseksi) työttömälle lanka-addiktille. Ystävälleni kun laitoin kuvan saatesanoilla "löysin!", niin vastauksena tuli:

"Onneks olkoon! Et kyllä tarvi yhtään enempää lankoja :D "

Heh, uskaltaiskohan sitä joskus tehdä postauksen, missä esittelis lankavarastojaan. Ymmärtäisitte ehkä hyvin, mistä kyseinen ystävä puhuu.. 


Oonko mie muuten ainoa, kellä lahjakortit polttelee taskussa? Aina ollut sama juttu. En oo kyllä ollenkaan niitä ihmisiä, kellä saattais vahingossa unohtua lahjakortti laatikon pohjalle, ja mennä vanhaksi. Joululahjaksikin jos olen jotain lahjakortteja saanut, niin se on ollut aina jo seuraavalla viikolla käytössä.

Sain muuten myöhemmin päivällä instagram-viestin miun kanssa sinnikkäästi lahjakorttia ettineeltä nuorelta leidiltä, että hän löysi sen viimosen! Se oli vienyt kolme tuntia, eli hää jos joku oli korttinsa ansainnut!


Myönnettäköön, että hyvän KIP-alennuksenkin jälkeen löydetty lahjakortti ei ihan riittänyt näihin hankintoihin. Mutta nämä oli tarpeellisia! Ainankin osa. Ainankin tulee olemaan tarpeellisia. Joskus. Ja hei, jos kalalankaa saa alennuksella, niin pakkohan se on! Ainankin miun on pakko. Miulla saattaa myös olla ongelma... Toisaalta, eiköhän niitä oo aika monta vaarallisempaakin addiktiota, kuin lanka.

Kalalangan lisäksi mukaan lähti kahdet erikokoiset pitkät pyöröpuikot (ajatuksena opetella looppaamaan), kolme eriväristä kerää Essentials Cottonia ja uutta Magnum 100 printtiä maastokuvion mieleen tuovassa värityksessä. Miulla on sillekkin jo alustavaa suunnitelmaa.


Olin vähän kerettiläisenä liikenteessä: Vaikka kyseessä oli nimenomaan julkisen neulonnan päivä, niin miun mukana oli virkkaustyö. Tuossa on syntymässä Virkkuri 2:n kettinkipussukan ohjeella joogamatolle pussia. Toivottavasti.

Jestas mie kyllä tykkään näistä neuletapahtumista. Sanon näin jo kahden kerran vankalla kokemuksella. Siellä vaan istutaan eri ikäiset leidit käsityöt hyppysissä ja höpötellään mistä sattuu. Parasta.


Pari muuta neuletapaamiseen osallistujaa oli tuonut viime viikonlopun turvalonkero-talkoiden jälkimainingeissa lonkeroisia Lankamaailmaan. Jestas niitä on paljon! Ja ihanan värisiä ihmiset tehneet. Omat viime lauantaina lankamaailmasta saadusta lankakerästä olevat lonkeroiset ovat vielä vähän vaiheessa.


Knit in public päivään piti toki varutua asianmukaisin asustein: Lankakerä-korvikset ja virkatut helmet. 

...

Viime postauksessa esittelin Rakkautta & Mamarkiaa blogista tutulle Fridalle virkkaamani sadepilven. Näin kivasti Mari sai sen sopimaan Fridan pinnasänkyyn. Klikkaile tästä lukemaan lisää. Jestas mie oon hyvilläni, että hyö oikeesti tykkäs siitä! Etenkin kannattaa tuosta Rakkautta & Mamarkiaa-postauksen lopusta kattoa kuva nukkuvasta Fridasta sadepisarat hyppysissä. Jos siitä ei sydän sula, niin ei mistään.


...

Seuraatko muuten jo Mie ite!-blogia facebookissa? Ois hirveen kiva jos seuraisit. Tästä klikkailemalla pääset niin tekemään. Tai tuosta oikeella olevan palkin hienosta vajavaisilla atk-taidoilla tehdystä kuvakkeesta.


-Tiina

6 kommenttia:

 1. Multa ois varmaan jääny löytämättä. :D Mut kyllähän tollanen kummasti motivoi poistumaan kotoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periksi antaminen kävi muutamankin kerran mielessä, mutta sen verran pakkomielteinen luonne, ettei vaan pystynyt luovuttamaan. Ja onneksi en!

   Poista
 2. Täytyypä seurata mitä teet Magnumista, kun sellainen meillekin juuri muutti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miuta vähän puhutteli tuon yhdistäminen mustaan ja siksa-kuvioon. Mutta katsotaan, katsotaan.

   Poista
 3. Ihana lankasaalis ja hienoa että kaikki lahjakortit löydettiin. Hyvä idea tuo oman lankavaraston kuvaaminen ja esitteleminen blogissa... taidanpa itse ainakin tarttua siihen jossain kohtaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en oo ihan varma uskallanko myöntää ittelleni, miten paljon sitä lankaa on jokaisessa laatikossa ja nurkassa :D

   MUTTA jos uskaltaudun, niin voisin tehdä kyllä siitä jonkun blogihaasteen :)

   Poista