Sivut

maanantai 20. kesäkuuta 2016

T-paitatyynyt

En teistä tiedä, mutta oma vaatekoko on "vähän" vaihdellut aikuisiällä. Miulla on edelleen pienimmiltä vuosilta bändipaitoja jne. jemmassa, vaikkei ole aikomusta enää kropan kokoa niihin sopiviksi muuttaa. Ei niistä eroon voi hankkiutua, mutta ei niitä viitsi kaapin perukoillakaan säilöä. Viltiksi niitä tuskin tulee ikinä tarpeeksi olemaan, mutta pienempiin projekteihin olisi useampikin. Esimerkiksi koristetyynyihin.


Nämä pari tyynyä on aiemminkin saattanut vilahtaa blogin kuvassa, nyt tekaisin vielä kolmannen. Yläkaappiin jäi vielä yksi ikean tyyny odottamaan päällystys inspiraatiota.


1. Otetaan liian pieni t-paita. Tässä tapauksessa Austin Lucas-paita, josta joskus olen epätasaisesti leikellyt hihattoman. Käännetään se nurinperin.

2. Mallataan ikean tyynystä, että mistä kohin lähetään ompelemaan. Suurinpiirtein. Nämä miun ompelut ei tarkkuudella pilattuja kyllä ikinä ole.

3. Ommellaan sivut ja yläpääty. Alapuoli jätetään osittain auki, että tyynyn saa tungettua sisään.

4. Tyyny sisuksiin ja alapääty ommellaan mahdollisimman nätisti käsin.


Nuo kaksi muuta tyynyä, Delta Force II ja Secret Society of Vegans, on jo muutaman vuoden vanhoja. Ne on tehty vanhoista lady fit paidoista, joihin tämä leidi ei rehellisyyden nimissä kunnolla tainnut mahtua niitä ostaessakaan.


Hyvin muuten edelleen huomaa, että jokin aika sitten oli kaverin kissa pari viikkoa hoidossa. Siitäkin on jo pari viikkoa + vähintäään 3 x sohvan läpi käymistä teippiharjalla, mutta ei ne häviä mihinkään! Ja joku (tai viisi) keskeneräistä käsityötä kuuluu aina sisustukseen. Tuon kyseisen ristipiston kanssa menee ikä ja terveys. Sitä on jo mm. tehty Star Wars episode 4-7 ajan.

Seuraava kierrätyskäsityö voiskin olla jonkun liian pienen t-paidan uhraaminen projektipussukaksi.

-Tiina

2 kommenttia:

  1. Siisti idea! Itse oon kaavaillut vanhoista bändipaidoista ehkä huivia, mutta tyynytkin vois olla kivoja. Iskin silmäni heti tuohon Star wars-työhön, varmasti kova homma mutta on kyllä hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti joskus tulis valmiikskin tuo ristipisto.. Heh, mutta juhannuksen tienoilla on tiedossa kymmenisen tuntia julkisissa istumista, eli luulis vähän menevän eteenpäin. Miulla on vaan paha tapa kerätä useampikin keskeneräinen.

      Poista