Sivut

tiistai 28. kesäkuuta 2016

Kettinkipussi joogamatolle


Väittävät omakehun haisevan, mutta täytyy sanoa että oon erittäinkin tyytyväinen tuotokseeni. Ostin tuossa kesäkaudelle joogakortin Om Yoga-koululle, ja joogamatolta puuttui kassi. Eihän se nyt sovi, että kangaskassissa kantelee joogamattoaan. Etenkin, kun matto mahtuu vain puoliksi k.o. kassiin. 


Eikö ole muuten maailman hienoin pyöräilykypärä? Niin miustakin! Käytäthän siekin pyöräilykypärää?


Ohje: Kettinkipussi - Virkkuri 2/Molla Mills
Lanka: Molla Kalalanka/Suomen Lanka
Koukku: 2mm

Kettinkipussi valikoitui ohjeeksi, mutta jatkui meeeelko paljon pitempään. Mutta yllättävän nopeasti valmistui! Mikäli muistan oikein miun traagisesti Lappeenrantaan juhannuksena unohtuneen käsityövihkon merkintöjä, niin aloitin tän 16. päivä. Eli alle kaks viikkoa! Sain kyllä vähän kuullakkin Lappeenrannassa perheeltä siitä, että KOKO ajan oli koukku kädessä. Heh. 

Hassusti meni kyllä kettingit vähän vinoon. Jotain tapahtui.. Oli muuten ensimmäinen kerta (yhtä pientä testiä lukuunottamatta), kun tein kirjovirkkausta pylväillä. Ensi kerralla varmaan taas paremmin. Harjoitus tekee mestarin ja niin edelleen.Väri valikoitui itse joogamaton värin perusteella. Maton ympärillä on keltainen tarranauha. Näemmä salakavalasti pari vuotta vanha camelback on samaa värimaailmaa. On kyllä melkonen hyppäys ulos mukavuusalueelta: tässähän ei ole yhtään mustaa! Näinköhän tästä tulee useamminkin tapa.


Hihna, nyöri, nyörin...lukko? ja nuo tupsujen, noh mitkä ovatkaan, on kaikki ostettu Käsityöliike Merlettosta (klikkaile täältä).  Olin niin tyytyväinen, kun löyty samoja värejä! Ne on ne pikkujutut, kun tekee paljon.


Vuori on käytöstä poistetusta lakanasta (siirryin muotoon ommeltuihin, kun paloi käämi). Ompelu on perinteisesti "vähän sinne päin", mutta asiansa ajaa. Ja kunhan ei liian läheltä ota kuvaa, niin kaikki on ok. 

-Tiina

13 kommenttia:

 1. Tää on tosi hieno! Oon ite alottanu samalla mallilla kassia joskus öö vuos sitten, ei oo oikein edennyt...Pakko kysyä, että mistä saa noin hienoja pyöräilykypäriä??! Mulla ei oo kypärää koska,noh, ne on aina muka hassun näköisiä mutta tuommosen vois päähänsä laittaakin mielellään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Tuo kypärä on Koskikeskuksen Inttersportista. Miun mielestä kaikissa inttereissä on jonkun verran noita nutcasen printtikypäriä, niillä on älyttömän hienoja printtejä :)

   Poista
 2. Todella upea tuo joogamaton kassi! En ole edes tiennyt, että "kirjoneuletta" pystyy virkkaamaankin! :D

  Pyöräilykypärän hankinta on itselle juuri nyt ajankohtainen asia, sillä olen ostamassa polkupyörän. Meikäläisen pää + tukka ei vaan meinaa mahtua oikein mihinkään kypärään! Juuri noita Nutcasen kypäriä olen hieman himoinnut, tietämättä tosin tuosta merkistä yhtikäs mitään, mutta voih, kun noista näteimmistä ja tyttömäisimmistä kuoseista ei ole saatavissa L-kokoa! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Heh, mie en oo mikään maailman paras kirjoneuloja, mutta virkkaus on jotenkin paljon helpompaa.

   Mites sit joku kiva yksvärinen kypärä? Niissä ois enemmän kokovaihtoehtoja :) Mieki tosiaan valitettavasti muistelisin että meillä ei tyttömäisimmät kuosit tullu L-koossa ollenkaan. Tosin mein myymälään ei muutenkaan oikein nutcasea tullut kun M-koossa. Sen verran pienempi intteri oli tämä meiän edesmennyt <3

   Poista
  2. Katselin tuolta Nutcasen sivuiltakin, eikä sielläkään ole L-kokoa kuin "miesten" kypäristä. :( Kivannäköinen oranssi kypärä siellä kuitenkin oli, taidan päätyä siihen, niin sopii sitten yhteen oranssin anorakkitakkini kanssa!

   Poista
  3. Katselin tuolta Nutcasen sivuiltakin, eikä sielläkään ole L-kokoa kuin "miesten" kypäristä. :( Kivannäköinen oranssi kypärä siellä kuitenkin oli, taidan päätyä siihen, niin sopii sitten yhteen oranssin anorakkitakkini kanssa!

   Poista
  4. Noni :) Ja jos siun intterissä ei semmosta ole, niin kysy ihmeessä pystyvätkö tilaamaan yksittäistä :) (aina semmonen ei onnistu kaikilta maahantuojilta, mutta usein onnistuu)

   Poista
 3. Tämä on kyllä hieno! Täytyy varmaan itsekin hakkia nuo Mollan kirjat, jotta pääsee kokeilemaan jotain mallia niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Ja suosittelen! Ite vähän "syytän" Molla Millssiä tästä miun virkkauspsykoosista :D

   Poista
 4. Vitsit oot nopea virkkaaja! Mulla tulis varmaan jännetupentulehdus tollsesta tahdista :D
  Veikkaisin että kettinki menee kuviossa vinoon, koska silmukat menevät virkkuussa aina vähän limittäin. Tai Virkkuri 3 kirjassa oli ohje reppuun johon tuli neliökuvioita, ja käskettiin sen vuoksi virkkaamaan vain silmukan etureunaan, jotta kuvia pysyisi suorana. Itse virkkaan (myös Virkkurin innoittamana :D ) kassia, ja huomaan että siinäkin sahalaitakuvio menee hieman vinoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooh, kyllä tätä on aika intensiivisesti virkattu :D
   Miun mielestä pylväillä virkatessa niien kuuluis mennä suoraan. Mutta silti se miun alotus lähti aina pikkasen seilaamaan. Ei siis kylläkään niin vinoon, kuin kiinteillä silmukoilla pyöröä virkatessa. MUTTA: kivalta nuo vähän vinotkin kettingit näyttää :)

   Poista
 5. Hieno! Oot vissiin nukkunutkin koukku kädessä, ku noin nopsaan valmistu. :D

  VastaaPoista