Yhden kikhernepurkin neste (miulla käytössä go green)
1,5dl sokeri
1 dl perunajauho
1dl venhnäjauho
2tl leivinjauhe
Uuni esilämpimään 225°
Vaahdota kikherneliemi. Joo'o! Se ihan oikeesti vaahdottuu! Käytä toki tehosekotinta, ettei iske jännetulehdus ranteeseen. Lisää sokeri ja vatkaile vielä. Lisää kuvat aineet ja sekoita.
Levitä uunipellille. Paista 225° n 6min.
Kumoa torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
Täyte:
Kuningatarhilloa
1 x "jämäkkä soijavispi" Kamomillan konditorian ohjeella (klikkaile tästä sinne)
(eli 1prk alpron vispiä ja 0,25tl agar agaria keitetään, annetaan kylmetä, makeutetaan ja vispataan)
Levitä torttulevyn päälle ohuehkosti hilloa ja jämäkäksi vispattua vispiä. (Helpoimpi rullata, jos ei ihan hirveetä kekoa ole täytteitä).
Rullaa nätiksi tai vähemmän nätiksi rullaksi. Leikkaa reunapalaset pois, että torttu näyttää nätimmältä. Syö reunapalaset. Kuorruta vispillä, joka jäi täytteestä yli. Jos vispiä jää edelleen (miulla jäi), niin pursota vaikka suoraan suuhun. Tai vaikka kaakaon/kahvin päälle.
Syö. Kutsu kavereitakin syömään. Tai syö kaikki ite, sekin on aina hyvä idea.
Huom: Tässä on niin vähän venhnäjauhoja, että oon aika vakuuttunu gluteenittoman version onnistuvan korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Jos millon kokeilen, niin raportoin! Samoin jos joku sattuu kokeilemaan, niin pistättehän raportoiden. Kiitos.
Seuraava onnistu muuten hyvin, mutta olin kikherneitten sijaan ostanu vahingossa PUNASIA LINSSEJÄ! Mutta: go greenin punaisten linssien neste vaahdottuu myös! Tästä tein myös gluteenittoman, eli laitoin pelkkiä perunajauhoja 1,5dl. En tiedä miksi. No, tämä oli täysin ohjeajan uunissa, mutta paloi vähän päältä. Meinasi lentää seinään, mutta koska en ollut yksin kotona, niin jouduin kylmän rauhallisesti vähän rapsuttelemaan palaneita kohtia päältä ja torttua rullalle. Rullaus oli myös vähän haastavaa, mistä opin myös ettei täytteitä kannata laittaa määräänsä enempää. Ja että tietyn merkkinen mansikkahillo kutittaa miun suuta.
-Tiina
Kerrassaan herrrkullisen näköistä! :)
VastaaPoistaKiitos! Himputin hyvää onkin! Voi kääretorttu <3, en ees tajunnu että sitä oli niin ikävä.
PoistaMä EN saata uskoa, että papujen liemi vaahdottuu!!
VastaaPoistaMie ymmärrän! Mieki olin lievästi sanottuna skeptinen asian suhteen :D
PoistaMä en ole syönyt kunnollista kääretorttua yli 20 vuoteen. Olen kyllä kokeillut vaikka mitä, mutta onnistumatta. Tätä on pakko kokeilla!
VastaaPoistaToivottavasti onnistuu hyvin! Joku tuolla facebookin sipsikaljavegaaneissa postas jo eilen kuvan tällä ohjeella tekemästään, eli todistettavasti joku muukin onnistunut kuin mie :)
PoistaHyvä ohje muna/maitoallergiselle, täytyy kokeilla, kiitos!
VastaaPoistaOi, näyttääpä hyvältä. Pitääpä tallentaa muistiin tämä resepti. :)
VastaaPoistaVoi kiitos ohjeesta <3
VastaaPoistaTäällä vilja- ja kananmuna-allergikon äiti on miettinyt päänsä puhki mill akorvaisi leivonnassa kananmunat niin että oikeasti toimisi.
Kuinka suurelle uunipellille tämä ohje on tehty?
VastaaPoistatarvii kokeilla 😁
VastaaPoista