Sivut

sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Lankakerä silmukkamerkit

Ensimmäinen kutistemuovikokeilu.


Ostin jo jokin aika sitten sinooperista kutistemuovia jollain -50% kupongilla, mutta sen kokeilu jäi odottamaan inspiraatiota. Tarvittava inspiraatio syntyi kun instagrammissa tuli vastaan Repeat Crafter Me:n (Sarah Zimmerman) ihanat lankakerä silmukkamerkit. Pakkohan semmoisest oli saada itsekin, etenkin kun miulla on paha taipumus hävittää pieniä asioita - kuten silmukkamerkkejä.


Repeat Crafter Me-blogissa olisi ollut linkki tulostettaviin kuviin, mutta ehä mie sitä huomannut lukea, kun vasta merkkien tekemisen jälkeen. Omia varten piirsin vapaalla kädellä paperille mallin. En ole mikään maailman paras piirtäjä, joten meni kolme yritystä, että tuli tarpeeksi mieluisa. Repeat Crafter Me-blogin tavoin käytin Sharpie-tusseja, mutta taas blogista poiketen tein sekä ääriviivat, että väritykset muovin karhealle puolelle. Ensin värit, ettei musta sotke värillisten tussien kärkiä.


Yllä oleva kuva antaa osviittaa siitä, miten paljon kutistetun härpäkkeen koko eroaa piirretystä. Tein semmosilla rei'ityspihdeillä (?vaimikäliehääon) reiät keriin, ja vähän olisi saanut olla isommat - just ja just mahtu renkulat läpi. Mutta mahtu! Sehän se on tärkein.


 Mie paistoin kerät uunissa 150°. Ekat meni pieleen, kun annoin niiden olla liian pitkään - eivät vaan millään laskeutuneet kuprulta kokonaan alas. Seuraavat sitten otin pois uunista parin minuutin päästä pikkasen kurpulla, ja iskin suoraan uunista tulleiden lankakerien päälle pieneksi hetkeksi pannunalusen. Johan suoristu! Tiinan niksipirkasta, olkaa hyvä.


Nythän voi mätsätä silmukkamerkin vaikka koukun värin mukaan. Tai ihan vaan fiiliksen. Lukolla vaan "keskeneräinen" silmukka kiinni alempaan kerrokseen, niin ei lähde karkuun, vaikka heittää pussukan pohjalle. Toki virkkauksessa on muutenkin se neulomista parempi puoli, että vaikka silmukka lähtisi karkumatkalle, niin katastrofi on usein pienempi.


Näillä söpöillä merkeillä voi myös toivottaa hyvää alkavaa Pride-viikkoa!

-Tiina

12 kommenttia:

 1. Nyt on pakkko kysäistä lähiaskartelukaupasta josko sieltä löytyy kutistemuovia? Edellisestä kutistemuovikerrasta on aikaa tosi kauan. Ja silmukkamerkkejä ei koskaan ole liikaa.

  VastaaPoista
 2. Oi vitsi, miten kivan näköiset! Täytyy itsekin tehdä tuollaiset :)

  VastaaPoista
 3. Ihania. Pitäisköhän tehdä itsellekin tuollaisia silmukkamerkkejä ja vaikka korviksetkin.

  VastaaPoista
 4. Olen törmännyt tuohon kutistemuoviin viime aikoina todella usein ja sillä saa kyllä todella kivoja juttuja tehtyä! Nuo ovat kyllä supersöpöjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, miulle ollu tuntemattomampi materiaali, mutta pakkohan se on kaikella päästä leikkimään :)

   Poista
 5. jos innostuisit tehtailemaan noita enemmänkin, niin tää olis innokas ja ostaisi sinulta noita pois!!

  VastaaPoista